Galatasaray'dan bir transfer daha!

Galatasaray'dan bir transfer daha!
Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, ABD'li oyuncu Justin Dentmon'u transfer etti.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Galatasaray Odeabank, geçtiğimiz sezon Çin liginde Sichuan Blue Whales forması giyen ABD'li oyun kurucu Justin Dentmon ile bir senelik anlaşmaya vardı." denildi.

Daha önce NBA takımlarından San Antonio Spurs, Toronto Raptors ve Dallas Mavericks'in kadrolarında bulunan 30 yaşında ve 1,83 metre boyundaki oyuncu, Avrupa'da ise EA7 Emporio Armani ve Zalgiris Kaunas formaları giymişti.

Justin Dentmon kimdir?

5 Eylül 1985 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Illinois şehrinde doğan Justin Dentmon, basketbola 2004’te Carbondale Lisesi’nde başladı. Aynı yıl, Peoria’daki bir turnuvada yalnızca üç maçta 78 sayı atarak skorer kimliğini genç yaşlarda göstermeye başladı. Ayrıca Carbondale’dayken Illinois Basketball Coaches Association’da birinci takıma seçildi ve South Seven Konferansı’nda MVP seçildi. Justin diğer sene ise The Winchendon Lisesi’ne geçiş yaptı ve buradan mezun olarak kolej kariyerine 2005 yılında Washington Üniversitesi’nde başladı.

Justin Dentmon Washington Üniversitesi basketbol tarihinin birinci sınıflarında en verimli çaylak sezonlarından birini yaşayan öğrenciler arasında oldu. İlk sezonunda 52 top çalmayla, %81.4 serbest atış yüzdesiyle ve maç başına 3.7 top çalmayla takımına katkıda bulundu. Washington Üniversitesi’ndeki son sezonunda 1.425 sayı üreterek üniversitesi tarihinde tüm zamanların en skoreri olarak 12. sıraya yerleşti; üç sayılık atışlarda 133 isabetli şut kaydederek dördüncü, 401 asistle üçüncü ve 180 top çalmayla ikinci olmayı başardı.

Justin Dentmon, 2009 senesinde draft olamadı ve kariyerini Hapoel Afula’da sürdürdü. Burada 22 maça çıkan 1.83 metre boyundaki guard, ortalama 31.9 dakika sürede maç başına 19.8 sayı, 3.8 ribaund ve 2.8 asistle oynadı. Justin, 2011-12 sezonuna Austin Toros’da başlarken NBA D-League’de maç başına 22.8 sayı, 5.5 asist, 3.7 ribaund ile MVP seçilme başarısı gösterdi. Aynı sezonda dört maç Toronto Raptors’da, iki maç San Antonio Spurs’de ve üç maç da İtalya’nın Emporio Armani Milano takımında forma giyerek sezonu tamamladı.

1 Kasım 2012 tarihinde tekrardan Austin Toros’a transfer olan Justin, iki buçuk ay sonra Texas Legend’a takas oldu. 25 Mart’ta 10 günlüğüne Dallas Mavericks’in yolunu tutan oyun kurucu, ardından yeniden Texas Legend’a ve daha sonra da Porto Riko’nun Capitanes de Arecibo takımına transfer oldu.

2013-2014 sezonuyla Avrupa’nın yolunu tutan Justin Dentmon’ın Euroleague kariyeri de Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımıyla birlikte başlamış oldu. Buradaki rolüne kısa sürede adapte olan Justin, Litvanya basketbolunun efsanelerinden Robertas Javtokas, Sarunas Jasikevicius, Ksystof Lavrinovic ve Martynas Pocius ile takım arkadaşı oldu. Litvanya Ligi’nde 18 maçta ortalama 22.9 dakikada maç başına 12.9 sayı, 3.9 ribaund ve 3.8 asist; Euroleague’de ise 24 maçta ortalama 29.6 dakikada maç başına 16.9 sayı, 3.4 ribaund ve 4.1 asist ortalamalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Justin Dentmon ayrıca, aynı sezonda “Haftanın MVP’si” seçildi.

2014 yılında Çin’in Qingdao Double Star takımına transfer oldu. Aynı sezon, eski takımı Texas Legend Justin’i yeniden çağırdı.

Son olarak 2015-16 sezonu için yeniden Çin’in yolunu tutan Justin Dentmon, Sichuan Blue Whales takımıyla anlaştı ve sezonu burada tamamladı.

1.83 metre boyundaki Justin Dentmon oyun kurucu pozisyonunda görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.