FETÖ tüm sınav sorularını çalmış

FETÖ tüm sınav sorularını çalmış
FETÖ'cülerin soru çaldığı tek alan sadece KPSS değil, ehliyet, yabancı dil, özel eğitim ve rehabilitasyon kursları bile var.

İhanet çetesinin kanlı darbe girişiminin ardından harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), FETÖbağlantısı tespit edilen kurumların kapısına kilit vurdu. Bin 17 özel okulun yanı sıra 823 özel öğrenci yurdu ve çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 283 kurs kapatıldı. MEB, kapatılan kursların listesini yayınladı. Darbeci askerlerin verdiği ifadelerde sadece son yıllarda değil, 1980’de bile soru hırsızlığı ile devlet kurumlarına eleman yerleştirdiği belirlenen FETÖ’nün el attığı alanların çeşitliliği dikkat çekti.

EN ÇOK ETÜT EĞİTİM MERKEZİ

FETÖ ile irtibatlı olduğu tespit edilen ve kapatılan kurumların listesinde motorlu taşıt sürücüleri, yabancı dil, bilgisayar, açık öğretim, KPSS kursları ve etüt eğitim merkezleri bulunuyor. Kapatılan kursların listesinin başında 108 kurum ile 12 yaşından küçük çocuklara eğitimlerin verildiği özel öğrenci etüt eğitim merkezleri yer alıyor. 25 de dil kursu kapatıldı.

ENGELLİ EĞİTİMİNDE BİLE VARLAR

Engelli bireylere eğitimlerin verildiği iddia edilen FETÖ’ye bağlı 18 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin faaliyeti de durduruldu. Ehliyet alabilmek için gidilen 21 özel motorlu taşıt sürücüleri kursu kapatıldı. Ayrıca devlet memurluğuna giriş için açılan 14 KPSS kursunun kapısına kilit vurulurken, kanuni olarak yasak olmasına rağmen 14 de özel dershane ve dershaneden özel öğretim kursuna dönüşüm yapan 30 özel öğretim kursu kapatıldı.

O OKULLAR EĞİTİME HAZIRLANIYOR

Öte yandan, FETÖ ile bağlantısı tespit edilen ve el konan bin 17 özel okul da yeni eğitim yılında açılmış olacak. MEB, söz konusu okulların ihtiyaca göre imam hatip, sosyal bilimler, fen lisesi, mesleki ve teknik eğitim, sağlık meslek lisesi gibi türlere dönüştürülmesi çalışmalarına devam ediyor. Okul türleri belirlendikten sonra bu binalar devlet okulu olarak hizmet vermeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.