ASELSAN mühendislerini FETÖ öldürdü iddiası

ASELSAN mühendislerini FETÖ öldürdü iddiası
ASELSAN'da yerli savunma sistemleri üzerinde çalışan 7 mühendisin şüpheli bir şekilde ölmesiyle ilgili dosyalar yeniden açıldı.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu olayında olduğu gibi üstü örtülen ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen’in dosyası, ailenin FETÖ şüphesiyle savcılığa başvurmasıyla yeni bir boyut kazandı. 9 yıl içinde 7 ASELSAN mühendisi şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Hepsi de F-16 savaş uçakları, tanklar, insansız hava uçakları ve savaş silahları gibi  önemli projeler yürütüyordu.

Kanas silahları, F-16 ve Milli Tank gibi çok önemli projeler üzerinde çalışan 31 yaşındaki mühendis Hüseyin Başbilen’in ölümüyle başlayan şüpheli ölümler serisi, 15 Ocak 2005’te manyetik alan konusunda uzman Erdem Uğur’un ölümüyle son buldu. Ölümlere ilişkin yürütülen soruşturmalar sonuçsuz kaldı. İntihar ve cinayet şeklinde çelişkili raporlar  hazırlandı.15 Temmuz’daki hain kalkışma sonrası gözler yeniden ASELSAN ölümlerine çevrildi.

8 SAVCI DEĞİŞTİ

7 şüpheli ölüme ilişkin geçen süreçte son savcının da değişmesiyle birlikte 8 savcı değişti. Ama tam olarak bir türlü sır perdesi aralanamadı. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra şüpheli ölümlerde FETÖ’nün parmağı olduğu ihtimali ağırlık kazandı.

Gözaltına alınan ve tutuklanan bazı isimlerin ASELSAN soruşturmalarının içinde yer alan isimler olduğu belirlendi. Aileler harekete geçti. Hüseyin Başbilen’in ailesi savcılığa başvurdu. Ölümlerde dahili olan ve dosyaları kapatan FETÖ’cü polis, asker, yargı mensubu ve Adli Tıp uzmanlarının isim isim tespit edilmesi istendi.

Ailenin başvurusunu kabul eden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı yeniden açtı. Bu başvurunun ardından diğer 6 aile de harekete geçti. FETÖ’yü suçlayan ve şikayet dilekçesi hazırlayan aileler isimlerin bulunmasını istedi.

"ÇOCUKLARIMIZ PROJE KURBANI"

Mühendislerden Hüseyin Başbilen’in babası Vehbi Başbilen ile Burhanettin Volkan’ın babası Mahmut Valkon, FETÖ’yü suçladı.

“Çocuklarımızı FETÖ öldürdü” diyen Vehbi Başbilen, “Oğlum intihar etmedi, kurban edildi. ASELSAN’da yaşanılan bu cinayetlerin intihar olmadığına eminim. Çünkü ölen bütün mühendisler F-16 uçakları ve Altay Tankı gibi kritik projeler üzerinde çalışıyordu. Oğlum projeyi sunacağı gün hayatını kaybetti. Bizim için bir numaralı şüpheli FETÖ’dür” dedi.

"FETÖ İLE TARTIŞMA YAŞADI"

Burhanettin Volkan’ın babası Mahmut Volkan ise, “Oğlum lise ve üniversite yıllarını onların yanında geçirdi, yurtlarında kaldı. Üniversiteden sonra iş hayatına başladı. Ancak örgüt oğlumun peşini bırakmadı. Onlardan kurtulmaya çalışıyordu. Buna müsaade etmediler. Sürekli toplantı yaparak oğlumun beynini yıkamaya çalıştılar. Oğlum bu örgütle tartışma yaşadı. Bütün bağlarını kopardı ve 1 ay geçmeden öldürüldü. FETÖ kurbanı olabilir” diye konuştu.

Hüseyin Başbilen- (4 Ağustos 2006):

2 aylık evli olan 31 yaşındaki Aselsan mühendisi Hüseyin Başbilen aracında boğazı ve bileği kesilmiş halde bulundu. Kanas silahları, F-16 savaş uçağı ve milli tank gibi çok kritik projeler üzerinde çalışıyordu. Savunma sanayi konusundaki projelerini bitiren Başbilen, sunum yapmasına 1 gün kala ölü bulundu. Projelerin yer aldığı flash bellek ise bulunamadı.

Ali Ünsem Ünal (17 Ocak 2007):

30 yaşındaki ASELSAN mühendisi Ünal, kafasına isabet eden tek kurşunla öldürüldü. İntihar ettiği söylendi. F-16 savaş uçaklarının modernizasyonu, komuta kontrol ve şifreleme sistemleri üzerinde çalışıyordu.

Evrim Yançeken (26 Ocak 2007): ASELSAN çalışanı

26 yaşındaki mühendis Evrim Yançeken, oturduğu binanın altıncı katından düşerek öldü. ODTÜ mezunu elektrik mühendisi olan Evrim Yançeken, Başbilen ve Ünal gibi askeri projeler üzerinde çalışıyordu.

Burhanettin Volkan (7 Ekim 2007): Ankara Bando Okulları Komutanlığı’nda nöbetçi subay odasında ölü bulundu. Vzör marka silahla intihar ettiği söylendi. Önemli projeler yürüttü. 2 yıl Komuta Kontrol ve Haberleşme Yazılım Mühendisliği’nin Uçak Komuta Kontrol Merkezi bölümünde çalıştı.

Zafer Oluk (10 Mayıs 2008):

ASELSAN’da görev yapan elektrik mühendisi Zafer Oluk, askerlik görevini yaptığı birlikte elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti. Yazılım mühendisliği görevini yürüten Oluk, önemli bir savunma projesi hazırlıyordu.

Hakan Öksüz (25 Ocak 2012):

ASELSAN Akyurt Tesisleri’nde mühendis olarak çalışan Hakan Öksüz, Eskişehir yolu üzerinde geçirdiği şüpheli bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Mikroelektronik güdüm ve elektro-optik grubu projelerinde çalışıyordu.

Erdem Uğur (16 Ocak 2015):

ASELSAN mühendisi Erdem Uğur  Ankara’da evinde ölü bulundu. Gazdan zehirlenerek intihar ettiği söylendi. Hortum ağzında bulundu. Çok önemli projeler üzerinde çalışan Uğur,  manyetik alan konusunda uzmandı. Şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden bu isimlerin ortak yönleri F-16 savaş uçakları, İHA, tank ve savaş silahları gibi milli projeler üzerinde çalışıyorlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.