Suriye sınırındaki faaliyetler aralıksız sürüyor

Suriye sınırındaki faaliyetler aralıksız sürüyor
TSK'nın hudut hattında kesintisiz süren faaliyetleri kapsamında, 207 kilometre modüler sabit beton duvar kurulumu planlandı.

AA muhabirinin askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında hudut birliklerinde bazı zafiyet alanlarının oluştuğu yönünde bazı medya organlarında yer alan haberlerin aksine Türk Silahlı Kuvvetlerinin, hudut hattındaki faaliyetleri kesintisiz devam ediyor.

500 KM'YE ÇIKIYOR

Bu kapsamda, son üç yıllık süreçte Suriye hududunda, 239 kilometre modüler sabit beton duvar kurulumu tamamlandı, 207 kilometrelik bir hudut hattı da planlamaya alındı. Ayrıca 49 kilometre tel engeli, 72 kilometre kafes tel engel sistemi, 61 kilometre akordiyon tel engel sistemi tamamlandı. Sınır hattına 401 kilometre hendek kazıldı, 86 kilometre toprak set inşası yapıldı, yaklaşık 4 kilometre sabit perde duvar tamamlandı.

YENİ BETON KULELER YAPILDI

Özellikle Gaziantep'in Kilis ilçesi sınır bölgesinde korunaklı ve geniş gözetleme imkanı sağlayan 57 adet beton kulenin inşası bitirildi. Hudut birliklerinde mevcut gece ve gündüz gözetleme sistemleri de modernizasyon ve yeni alımlarla geliştirilmeye devam ediliyor.

Birliklerin imkanları ve mülki makamların da desteği ile yaklaşık 85 kilometre stabilize yol yapımı, bin 892 kilometre yolun ıslahı ve birlikler ile valiliklerce 422 kilometre hudut aydınlatması tamamlandı, 140 kilometre yolun inşası için kaynak planlaması yapıldı.

Yapılan talep doğrultusunda 47 bölgede Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi, 1 bölgede Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi, aynı doğrultuda sınıra yakın bölgelerde yüksek bitki ekimi yasaklaması getirildi, hudutlardaki bataklık alanlar kurutularak, gözetleme alanları açıldı, leçelik/makilik/ormanlık alanlarda görüşü engelleyen bitkilerin önemli bir bölümü de temizlendi.

ZIRHLI ARAÇ YIĞINAĞI

Hudut birliklerinin mevcut teşkilatları yeniden incelendi, hassasiyet arz eden bölgelere; komando, mekanize, tank vb. ilave birlik takviyeleri yapıldı.

Bu kapsamda kuruluş dışından; tank, zırhlı araç (COBRA/ZMA/GZPT/ZPT), top/obüs/havan, hava savunma sistem/silahları, radarlar ve destek sistemleri ile takviye edildi, Kilis güneyindeki çatışma bölgelerine sevk edilmek üzere mücavir alanlarda ikinci kademe ani müdahale birlikleri konuşlandırıldı.

YASA DIŞI GEÇİŞLERE MÜDAHELE

Sınırda son iki yılda 21 bin 256 yasa dışı hudut geçiş teşebbüsü durduruldu, 5 bin 159 şahıs yakalandı ve 117 bin 256 şahsın geçişi engellendi.

Batı bölgelerinden getirilen takviyelerle hudut güvenliği tam olarak sağlandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.