Fatma Şahin: FETÖ'nün B planı devrede

Fatma Şahin: FETÖ'nün B planı devrede
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, terör saldırısında Düztepe mahallesinin özel olarak seçildiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün B planını devreye soktuğunu söyleyen Şahin, düğüne yapılan saldırıyı Milliyet’e değerlendirdi.

NEDEN BU MAHALLE SEÇİLDİ

Düztepe’de her şehirden gelen vatandaşların olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:“Düztepe, eski bir mahalledir. Orada Suriyeli mülteci de var. Güneydoğu’dan göç eden Kürt kökenli kardeşlerimiz de var. Niye bu mahalle seçildi denirse; provoke etmek için. Kına gecesi, düğün ortamında kadın ve çocuk ağırlıklı bir yer, çıkmaz bir sokak. Bunun yapılmış olması ciddi bir provokasyon ve bunun arkasında kötü ve farklı bir niyet olduğunu gösteriyor. Çatışma kültürü oluşturulmaya çalışıldığı gösteriyor. Ama baktığınızda herkesin mağdur olduğu bir sonuç var. Ölenler arasında Suriyeli mülteci de var başkası da var” dedi.

"DAEŞ ETKİN" ALGISI OLUŞTURULDU

Şahin, DAEŞ’in Gaziantep’teki etkinliğine dair soruya, “’DAEŞ etkin’ algısı bilerek yapıldı. Emniyet, valilik her türlü tedbiri aldı. Emniyet açısından DAEŞ ile mücadele çok ciddi biçimde sürüyor, elebaşları içeriye alındılar. Sınır olunca, Güneydoğu olunca sınırdan kaynaklı yapı itibariyle farklı gruplar olunca böyle bir algı birilerinin işine geliyor” yanıtı verdi.

"FETÖ'NÜN PLANI HAKKINDA İSTİHBARAT ALDIK"

Düğünlere yönelik daha önceden DAEŞ’in saldırı yapabileceğine dair istihbaratın olup olmadığına dair bir soruya da Şahin, “Neden şimdi yapıldı, istikrarsızlık yaratmak isteyenler amacına ulaşamadı. Bölgesel çatışma istihbaratı zaten alıyorduk. Seçilen mekana bakınca de bunu görüyoruz. Daha önce FETÖ’nün 15 Temmuz’u başaramayınca B planı olarak bir takım çatışmaları körükleyeceğini; işte Türk-Kürt, Alevi-Sünni mezhep çatışması gibi kargaşa ortamını besleyeceğine dair bir takım bilgiler vardı. Bu da bunun bir sonucu ve organizasyonu görünüyor. 15 Temmuz’da istedikleri olmayınca bugün bu şekilde toplum karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Ama toplum o kadar ferasetli ki acısını yöneten sağduyulu bir toplumumuz var” karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum