Alçaklar çocuk bombacıyla çocukları katletti

Alçaklar çocuk bombacıyla çocukları katletti
Gaziantep'te kına gecesi esnasında meydana gelen hain saldırıda ilginç detaylara ulaşılıyor. Alçak terör örgütünün çocuk yaşta bombacıyla çocukları hedef aldığı ortaya çıktı.

 

Gaziantep’te Nurettin ve Besna Akdoğan çiftinin kına gecesinde IŞİD tarafından gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında ölü sayısı 51’e yükseldi, 17’si ağır 94 kişinin tedavisi sürüyor.

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey’e bağlı Beybahçe Mahallesi’nde önceki akşam saat 22.50 sıralarında düzenlenen saldırının nasıl gerçekleştiği ise görgü tanıklarının ifadelerine göre farklılık gösteriyor: 

Siirt’in Pervari İlçesi’ne bağlı Yukarıballılar Köyü’nden yıllar önce Gaziantep’e göç eden Akdoğan Ailesi’nden amca çocukları olan Nurettin ve Besna Akdoğan çifti, kına eğlencesini sokakta yaptı. Bir iddiaya göre 63 (Şanlıurfa) plakalı bir otomobille 3 kişi bölgeye geldi. 

Araçtan inen ve üzerinde canlı bomba yeleği olduğu öne sürülen 12-14 yaşlarındaki bir çocuk kalabalığın arasına karıştı. Çocuğun üzerindeki bomba yeleği kendisi ya da onu takip eden kişiler tarafından patlatıldı. Bazı görgü tanıkları ise canlı bombanın, bir çocuğun elindeki bebek arabasını alıp onunla kalabalığa karıştığını öne sürdü. 

Görgü tanığı Ahmet T., “Boş bir bebek arabası vardı. 10 yaşlarında bir çocuğun elindeydi. Bombacılardan birisi bu çocuğu bebek arabasıyla çağırdı. Daha sonra bombayı bebek arabasının içerisine koydu. Daha sonra bu kişi bebek arabasıyla kalabalığın arasına girdi” diye konuştu. Başka bir iddiaya göre ise sokağın başına çarşaflı bir kadın ve yanında bir erkek geldi. 

1285628_0dc0fc922f2480bea9e8bf2c4ee07800_640x640.jpg

Küçük bir çocuğu yanlarına çağıran ikili, eline para verip “Bu bebek arabasını götür, şu direğin yanına bırak” dedi. Bebek arabasını sokaktaki direğin yanına bırakan çocuk, daha sonra olay yerinden ayrıldı. Çarşaflı kadınla yanındaki adam da uzaklaşırken patlama meydana geldi. 

 

Teröristlerin canlı bomba yeleğini üzerlerine giymek yerine bebek arabasına koyarak saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği öne sürüldü. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal tarafından yapılan açıklamada ise “Olay yerinde bir adet parçalanmış canlı bomba yeleği elde edilmiştir” denildi.

‘ARACIN İÇİNDE 3 KİŞİ VAR’ 

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, saldırıyla ilgili “Resmi olmayan kaynaklardan bize anlatılan şu; 63 (Şanlıurfa) plakalı bir araç geliyor. İçerisinde 3 kişi var. 3 kişiden 12-14 yaş arasında olduğu tahmin edilen bir çocuk arabadan inip kitlenin arasına girerek kendisini patlatıyor. Biz dünden beri yetkililerle konuşuyoruz. Bu işin kesin adresi IŞİD olarak ortak kanaat ortaya çıkıyor” ifadesini kullandı.

1285628_4a5d93fc2f551d4ef469b617cfe07b3f_640x640.jpg

 

IŞİD’in düğüne yönelik bombalı saldırısının izleri, üst düzey yöneticileri arasındaki yazışmalarda tespit edilmişti. Geçtiğimiz yıl 10 Ekim tarihinde meydana gelen Ankara Garı patlamasının iddianamesinde, örgüt yöneticileri İlhami Balı ve 1 Mayıs’ta Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırı sonrasındaki operasyonda kendini patlatarak ölen IŞİD’li terörist Yunus Durmaz arasındaki yazışmalar yer almıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Ankara’daki katliamın emrini veren Yunus Durmaz’ın bilgisayarında birçok örgütsel yazışma bulundu. Durmaz’ın IŞİD yöneticisi İlhami Balı’ya yazdığı belirtilen bir mesajda, planlanan saldırılarla ilgili izin isteniyordu. Ankara katliamından 4 gün önce yani 6 Ekim 2015’te yazıldığı düşünülen metinde “Gaziantep’te suikast ve mıknatıslı bomba ameli yapmak için izin istiyoruz” ifadesi yer almıştı. Acil cevap istenilen metinde, “Bugünlerde düğün var. ‘Tamam’ derseniz amel yapacağız inşallah” yazması da Ankara iddianamesinde yerini almıştı.

 

29'U ÇOCUK YAN YANA DEFNEDİLDİLER 

Yeşilkent Mezarlığı’nda öğle vakti düzenlenen toplu cenaze namazında tabutlar 15’erli gruplar halinde alana getirildi. Cenaze namazlarının kılınmasının ardından, terör kurbanları gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi. Cenaze törenine bazı kişilerin kanlı kıyafetleriyle katıldığı görüldü. Yaşamını yitiren 51 kişiden 44’ünün kimlikleri belirlenirken, 29’unun 18 yaşından küçük olduğu görüldü. 

1285628_d5e219f7813f9b86cdb23e9b36b7a923_640x640.jpg

44 kişinin isimleri şöyle: Şükran Akdoğan (17), Mehmet Nazım Akdoğan (13), Muhyettin Akdoğan (26), Bünyamin Akdoğan (11), Kamil Akdoğan (23), Hasan Akdoğan (11), Öbeyit Akdoğan (28), Saliha Akdoğan (21), Süheyla Yağız (32), Aliye Yağız (30), Muhammet Yağız (4), Ali Özcan (26), Doğan Özcan (22), Nergiz Özcan (10), Semanur Özer (14), Mürvet Ayhan (28), Kamile Ayhan (35), Şükran Ayhan (11), İsmail Alpaslan (14), Muhammed Alpaslan (11), Ahmet Urtekin (22), Sinan Urtekin (14), Mehmet Urtekin (14), İbrahim Urtekin (16), Büşra İlter (9), Kerem Özer (12), Orhan Yavuz (13), Ali Toraman (11), Mehmet Ali Taş (23), Abdulalim Çelikten (14), Metin Caner (16), Vesile Uluhatun (38), Mizgin Gürbüz (14), Murat Kalay (14), Emine Nisa Gören (9), Salih İlter (15), Gurbet Akcan (4), Devran Eryılmaz (12), Serhat Eryılmaz (12), Osman Toroman (21), Süleyman Durak (22), Hakkı Okur (14), Fatma Zehra Abdullah (11) ve Hüsam Cuma (7).

 

EN GÜZEL GÜN KÂBUSA DÖNDÜ PATLAMADA

Patlamada yaralanan damat Nurettin Akdoğan ile gelin Besna Akdoğan taburcu olurken, acılı gelin yakınlarına sarılıp “Düğünümüzü kana çevirdiler” diye feryat etti. Sürekli ağlayıp baygınlık geçiren gelin ve damat bir süre sonra yeniden hastaneye kaldırıldı, müdahalenin ardından tekrar eve götürüldü. 

 

Hayatını amcasının kızı Besna ile birleştirmeye hazırlanan damat Nurettin Akdoğan’ın Facebook’ta 28 Temmuz’da terör örgütü IŞİD ile ilgili yaptığı “Cehennem köpeği IŞİD. Saldırdığın yer Kamişlo, Paris değil, Londra değil, Berlin değil, Telaviv hiç değil. Kimin köpekliğini yaptığını herkes biliyor” paylaşımı dikkat çekti. 

Ölenlerden gelinin amcasının kızı olan Saliha Akdoğan’ın (22) nişanlı olduğu belirtildi. Damadın ağabeyi Muhittin Akdoğan, 1 çocuk babasıydı. 10 yaşındaki Vesile Akdoğan’ın damadın kardeşi, 1 çocuk babası Süleyman Durak’ın ise damadın dayısı olduğu belirtildi. Mehmet Ali Taş’ın ise asker arkadaşı olan damadın kına gecesi için Adıyaman Besni’den geldiği öğrenildi. 

12 YAŞINDAKİ KUZENLER ÖLDÜ ​

 

Saldırıda, 2’si de 12 yaşındaki Serhat Eryılmaz ve amcasının oğlu Devran Eryılmaz da hayatını kaybetti. 2 çocuğun kına gecesini izlediği sırada meydana gelen patlamada yaşamını yitirdiği belirtildi. Yakınları İlhan Eryılmaz, facebook hesabından fotoğraflarını paylaştığı 2 yeğeninin ardından “Ne istediniz gencecik çocuklardan, ne istediniz?” diye yazdı. 

1285628_e3ead7f5ed0f087468515a0168b76853_640x640.jpg

GELİNİ GÖRMEK İSTEMİŞTİ 

9 yaşındaki Emine Nisa Gören, ailesiyle birlikte yakını olan Nurettin Akdoğan’ın kına gecesine gitti. Ailesi bir süre sonra eve döndü. Ancak Emine Nisa Gören, gelini görmek için bekledi. Hain saldırı, minik çocuğu bu sırada yakaladı. 

Ölenlerin büyük bölümünün gelin ve damat gibi Siirt’in Pervari İlçes’ne bağlı Yukarıbalcılar Köyü’nden olduğu ve düğün için önceki gün Gaziantep’e gittikleri belirtildi. Köy muhtarı Lokman Toraman, “1985’te PKK’lıların ‘Köyü boşaltın’ tehdidi üzerine köylülerin çoğu göç etmek zorunda kaldı. Gelin ve damadın aileleri de bu tehditler nedeniyle göç etti. Terör onları Gaziantep’te de buldu” dedi. Yukarıbalcılar Köyü’nde yas var. 

5 EVLADINDAN 4’ÜNÜ KAYBETTİ ​

Emine Ayhan, patlamada 4 çocuğunu kaybetti. Eşinin de yoğun bakımda olduğunu belirten Ayhan, düğünün yakın akrabalarının olduğunu, kendisinin su içmek için evine gittiği sırada patlamanın meydana geldiğini anlatarak, “Havai fişek zannettik. Patlama yerine koştum, ortalık kan gölüne dönmüş, her yer ceset yeri olmuştu. Çocuklarımı aradım ancak cesetlerini buldum. Dünyam, her şeyim bitti çünkü 5 çocuğumdan biri kaldı. Eğer kalan 1 çocuğum olmasaydı intihar ederdim çünkü dayanamıyorum” dedi. 

SAVAŞTAN KAÇMIŞTI 

Suriyeli Abdullah Ailesi, savaştan kaçıp Gaziantep’e geldi. Yaşadıkları evin sokağında meydana gelen patlamada 10 yaşındaki kızları Fatma Abdullah öldü. 

 

8 YAKINI YAŞAMINI YİTİRDİ 

Patlamada kızı, dayısı ve kuzenleri olmak üzere 8 yakınını kaybettiğini ifade eden Gule Bayhan (48), evin içindeyken patlama meydana geldiğini söyledi. Bayhan, “Korkunç bir manzaraydı. O an kızımı aradım ama bulamadım. Hastaneye gittim, dediler: ‘Kızın ve dayın ölmüş.’ Kızım nişanlıydı, daha gelinlik giyecekti” diye konuştu. 

1285628_c077d44de7452c70926b08ed477dfb0f_640x640.jpg

‘PARÇALARINI GÖRDÜM’ ​

 

11 yaşındaki oğlu Muhammed’i yitiren Halime Alparslan ise “Oğlumun parçalarını yerde gördüm. Kucağımda hastaneye götürdüm. Önce dediler ‘Ağır yaralı’, sonra ölüm haberi verdiler. Dünyam bitti. Ona nasıl kıydılar? Ne suçu vardı? Bu ne zalimlik, ne vahşet?” diye isyan etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.