ABD’li Ermeniler İncirlik’in tapusunu istiyor

ABD’li Ermeniler İncirlik’in tapusunu istiyor
Amerikalılar, Adana İncirlik’te bulunan ve ABD Hava Kuvvetleri’nin kullandığı üssün tapusuna da göz dikmiş durumda. ABD’li bir grup Ermeni, İncirlik Üssü’nün bulunduğu arazinin aslında “atalarına” ait olduğu iddiasıyla dava açtı.

Sözde müttefikimiz olan Amerikalılar, Adana İncirlik’te bulunan ve ABD Hava Kuvvetleri’nin kullandığı üssün tapusuna da göz dikmiş durumda. ABD’li bir grup Ermeni, İncirlik Üssü’nün bulunduğu arazinin aslında “atalarına” ait olduğu iddiasıyla dava açtı.

BÜYÜK KÜSTAHLIK

Türkiye’deki Ermeni cemaatinin yayın organı Agos, rezil küstahlığı “Amerikalı Ermeniler İncirlik’ten vazgeçmiyor” başlığıyla duyurdu.

Sözde haberde şöyle denildi: “Amerika vatandaşı üç Ermeni’nin Türkiye Cumhuriyeti, TC Merkez Bankası ve TC Ziraat Bankası’na açtığı davanın temyiz duruşması görüldü. Soykırım’dan kurtulanların yakını olan üç Ermeni, İncirlik’teki NATO üssünün bir bölümünde ve etrafında bulunan toplam 500 dönümlük arazinin iadesini istiyor.”

HAİNLER

Ermeni tarafını temsil eden avukatlar Ermenilerin, Türk yetkililerin kararıyla vatandaşlıktan çıkarılıp tehcir edildiklerini ve Türk hükümetinin Ermeni mallarına el koymasının keyfi ve ayrımcı bir uygulama olduğunu ileri sürüyor.

Agos haberinde şöyle ekledi: “Amerikan Federal Temyiz Mahkemesi’nin 90 gün içinde davayla ilgili kararını açıklaması bekleniyor. ABD’deki Ermeni basınında, davanın seyrine göre Amerika’daki 13 Ermeni’nin daha İncirlik’teki çeşitli arazilerde hak iddia edeceği bilgisi yer alıyor. Temyiz mahkemesinin kararında Ermeni Soykırımı’na bir göndermede bulunması durumunda, bu durumun Washington’un 1915 tanımını da etkileyebileceği düşünülüyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.