Celtic taraftarı Filistin için geri adım atmıyor!

Celtic taraftarı Filistin için geri adım atmıyor!
Şampiyonlar Ligi play-off maçında İsrail'in Hapoel Be’er-Sheva takımıyla oynanan maçta Celtic taraftarları Filistin bayrakları açmıştı. Bu maç sonrası soruşturma başlatan UEFA'ya İskoç taraftarlardan cevap geldi...

İskoçya'nın Celtic ile İsrail'in Hapoel Be’er-Sheva arasında oynanan Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Celtic taraftarları tarafından Filistin bayrağı açılmasının ardından inceleme başlatan UEFA’ya İskoç taraftarlardan cevap gecikmedi.

Celtic taraftarları takımlarının İsrailli Hapoel Be’er-Sheva ile oynadığı maç öncesinde Filistin bayrağı açmıştı. Filistin bayrağını siyasi simge olarak kabul eden UEFA ise Celtic hakkında inceleme başlattığını ve kararını 22 Eylül’de vereceğini duyurmuştu.

UEFA’dan gelen bu ‘gözdağına’ rağmen geri adım atmayan Celticliler, Filistinliler için bir de yardım kampanyası başlattı. Sosyal medyada #matchthefineforpalestine (Filistinliler için maç cezası) etiketiyle organize edilen kampanyadan toplanan para, Filistinliler İçin Sağlık Yardımı (Medical Aid for Palestinians) ile Beytüllahim’deki Aida Mülteci Kampı’na eşit olarak verilecek.

Kampanya için hazırlanan bilgilendirme metninde “Avrupa futbolunun yönetim kademesindeki önemsiz ve siyaseten partizanca tutumu, bu oyuna olumlu bir etkiye katkıya dönüştürmekte kararlıyız ve bugün #matchthefineforpalestine için kampanya başlatıyoruz. 15 bin pound toplamayı hedefliyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.