Ersoy Dede’den AK Partili Dişli’ye bomba çağrı

Ersoy Dede’den AK Partili Dişli’ye bomba çağrı
Star gazetesinden Ersoy Dede, General kardeşi darbeci çıkan AK Partili Şaban Dişli’yle ilgili şok iddialarda bulunarak “sessizce istifa edin ve gidin. Çünkü işler sarpa saracak ve istifa sizi kurtarmayacak” dedi.

Hükümet’e yakın Star gazetesinden Ersoy Dede, General kardeşi darbeci çıkan  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’yle ilgili şok iddialarda bulunarak “sessizce istifa edin ve gidin. Çünkü işler sarpa saracak ve istifa sizi kurtarmayacak” çağrısında bulundu.

Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli, Genelkurmay Başkanı Akar’ın Çankaya Köşkü’ne helikopterle geldiği sırada yanında olan ve ardından tutuklanan darbeci subaydı.

Ersoy Dede’nin bugünkü Star’daki yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Kim bu Durmuş Ali Koçer?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, kardeşi FETÖ darbecisi çıktığında Cumhurbaşkanı’na gidip yeminler etti bu FETÖ’yle işi olmadığına dair.. Evvela kardeşine kefil oldu, “darbeci değildir” diye.. Ardından hakkındaki tevili zor bilgiler ortaya çıkınca, bu defa 50 yıllık kardeşini reddetti..  Hâlbuki, çıksaydı da, “Efendim yük olmayayım bu dönemde. Her şey ortaya çıkıncaya kadar müsaadenizi isteyeyim” deseydi iş bitecekti... Oysa bak şimdi deştikçe neler çıkıyor..

Değerli dostlar, bütün Sakarya’nın pek yakından tanıdığı bir müteahhit var.. Durmuş Ali Koçer.. Malını mülkünü servetini Fethullah’a borçlu.. - Ki zaten son olaylar sırasında, nesi var nesi yoksa satıp-savıp bizzat kendi elleriyle Pensilvanya’ya götürdü verdi. Dönüşünde de (Darbe girişiminden 15 gün önce) gözaltına alındı. Şu aralar yeni bir durum olmadıysa bu adam hâlâ tutuklu.. Bu Koçer denen FETÖ’nün köpeğine, mahkeme başkanı transfer ettiği paraları kalem kalem sorunca, birine şöyle bir yanıt vermiş;

“.... Ocak ayında Amerika’daki hesabıma 507 bin 710 dolar yatırdık.  Eşimin mülkü vardı. Ortakları ile birlikte bu mülk satıldı, para buradan gelmiştir. Ortaklarının adı Mehmet Dişli, Ali Duran’dır....”  Bu Durmuş Ali daha önce de çıktı karşımıza.. Bundan 2 yıl evvel, Osman Kariş isimli bir girişimcinin kiraladığı düğün salonunun, imar planına aykırı çıkmasıyla başlayan olaylar zincirinde de ismi geçmişti.. Hikaye uzun.. Detaya girmeyeceğim.. Bizi ilgilendiren kısmı nakledeyim sadece.. Osman Kariş’e, bu tartışmalı salonu kiralayan 4 ortak..  Bunlardan üçünü iyi tanıyoruz..  Durmuş Ali Koçer, Şaban Dişli ve kardeşi Mehmet Dişli.. Varlığını FETÖ’ye borçlu olduğunu her fırsatta dile getiren Durmuş Ali Koçer’in, 5 sene boyunca Şaban Dişli’ye danışmanlık yaptığı da biliniyor.. Bakın buradan 20 Temmuz günü yazdığım yazıda dedim ki; “sessizce istifa edin ve gidin. Çünkü işler sarpa saracak ve istifa sizi kurtarmayacak”.. Keşke öyle yapsaydınız.. Silivri’de 1 Trilyonluk iş takibi iddiaları yükseldiğinde nasıl  kaybolmuştunuz ortalardan.. Keşke şimdi de öyle yapsaydınız..”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum