Almanya'dan şaşırtan Türkiye çıkışı

Almanya'dan şaşırtan Türkiye çıkışı
Türkiye'nin uluslararası koalisyon güçleriyle birlikte Cerablus'ta IŞİD örgütüne karşı başlattığı operasyon Avrupa'da da yankı buldu.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki askeri operasyonuna Almanya'dan ilk tepki geldi. PKK'nın gösteri ve propaganda yapmasına izin veren,Cumhurbaşkanı Erdoğan için sınır koyan, her seferinde Türkiye'yi eleştiren Almanya Fırat Kalkanı Operasyonu'nun ardından adeta tavır değiştirdi.

Cerablus operasyonuyla ilgili bir açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schäfer, Türkiye'nin başlattığı harekatı anlayışla karşıladıklarını belirtti.

Ankara'nın Uluslararası Koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı mücadeledeki hedefleri ve amaçları ile uyumlu hareket ettiğini de söyleyen sözcü Schäfer aynı zamanda Suriye'de siyasi bir çözümden yana olduklarını da dile getirdi.

Gazetecilerin bir sorusu üzerine Schäfer, "Sınırın öte tarafında tamamen Kürtlerin kontrolü altında bir bölge oluşmamasının Türkiye'nin en önemli çıkarlarından biri olduğuna" da dikkat çekti.

''TÜRKİYE'NİN MEŞRU HAKKI''

Schäfer, "Ankara -haklı ya da haksız olarak- Türkiye topraklarındaki PKK ile Suriye tarafındaki Kürt güçlerin bağlantıları olduğundan yola çıkmaktadır. Bu saptamayı saygıyla karşılıyoruz ve Türkiye'nin terörist hareketlere karşı tavır koymasını meşru hakkı olarak algılıyoruz. Ancak Türkiye'nin başlattığı askeri operasyon Suriye'deki gerginliğin tırmanmasında kuşkusuz yeni bir evredir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum