PKK'nın saldırılarılarının altındaki detaylar ortaya çıktı

PKK'nın saldırılarılarının altındaki detaylar ortaya çıktı
PKK, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından güvenlik güçlerini ve sivilleri hedef alan saldırılarını artırdı.

Bomba yüklü araçların da kullanıldığı saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 19 sivil yaşamını yitirdi, 85 güvenlik görevlisi şehit düştü. 600'ü aşkın yaralıdan bazıları halen hastanelerde yaşam savaşı verirken, bir kısmı da çeşitli uzuvlarını kaybetti.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iş birliği deşifre edilen bölücü terör örgütü PKK, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin vatandaşların büyük desteğiyle engellenmesinin ardından, güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik kanlı saldırılarını daha da artırdı.

PKK'lı teröristlerin 15 Temmuz'dan sonra başta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere, gerçekleştirdiği saldırılarda aralarında kadın ve çocukları da bulunduğu 19 kişi yaşamını yitirdi, 85 güvenlik görevlisi (39 polis, 37 asker ve 9 geçici köy korucusu) şehit düştü, 319 sivil, 202 polis, 76 asker ve 9 korucu yaralandı. PKK'nın hain saldırılarında yaralananların bir kısmı halen çeşitli hastanelerde yaşam savaşı verirken, bir kısmı da çeşitli uzuvlarını kaybederek, ömür boyu engelli olarak hayatını sürdürmeye çalışacak

Terör örgütü PKK'nın, son zamanlarda tonlarca bomba yüklü araçlarla ve silahlı saldırılarla çocuk, yaşlı ve kadın demeden sivillere ve güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını artırması bölge halkı tarafından lanetleniyor. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 10 Ağustos'ta teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda, aralarında 2 çocuğun da bulunduğu aynı aileden 5 kişinin yaşamını yitirmesi yürekleri dağlarken, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra bölgede güvenlik güçleri ve sivillere yönelik saldırılarını artıran terör örgütü PKK'ya tepkiler de çığ gibi büyüyor.

15 TEMMUZ'DAN SONRAKİ SALDIRILAR

Terör örgütü PKK'nın 15 Temmuz'dan sonra gerçekleştirdiği saldırılardan bazıları:

- 19 Temmuz'da, Mardin'in Nusaybin ilçesinde yasaklı bölgedeki evlerine izinsiz giren anne ile kızı, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybetti.

- 20 Temmuz'da, Siirt'in Şirvan ilçesinde PKK'lı teröristlerce menfeze yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu bir korucu şehit düştü, 4 korucu yaralandı.

- 25 Temmuz'da, Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 3 polis şehit edildi.

- 27 Temmuz'da, Siirt'te zırhlı askeri aracın geçişi sırasında menfeze yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 asker şehit düştü.

- 8 Ağustos'ta, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcı, bir kamyonun geçişi esnasında infilak ettirildi. Saldırıda kamyon sürücüsü hayatını kaybetti.

- 10 Ağustos'ta, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polis servis aracına PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetti, 5'i polis, 12 kişi yaralandı.

- 13 Ağustos'ta, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan Beytüşşebap AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman'ın cesedi bulundu.

- 15 Ağustos'ta, Diyarbakır-Batman karayolunun Bismil ilçesi yol ayrımında bulunan vatandaşların özel araçları ve toplu taşıma araçlarıyla yoğun olarak bulunduğu bölgedeki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na yönelik terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla yapılan saldırıda, 5'i polis, 1'i çocuk 2 vatandaş olmak üzere 7 kişi şehit oldu, 7'si polis, 4'ü teknik personel, 34'ü vatandaş olmak üzere 45 kişi yaralandı.

- 17 Ağustos'ta, Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde teröristlerin Polisevi ve Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıda bir alışveriş merkezinde kasiyerlik yapan Dicle İdrak (19) ile aynı iş yerinde çalışan Faruk Tam (17) hayatını kaybetti. Saldırıda polis memurları Hacı Ahmet Öztürk (27) ve Muhammet Acar (26) şehit edildi.

- 18 Ağustos'ta, Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 polis şehit düştü, aralarında sivillerin de bulunduğu 217 kişi yaralandı.

- Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında 18 Ağustos'ta terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda 3'ü asker, 1'i köy korucusu 4 güvenlik görevlisi şehit düştü, 7 asker yaralandı.

- 21 Ağustos'ta, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Şanlıurfa-Viranşehir karayolunun 8. kilometresinde polis aracına bomba saldırıda 1 polis şehit edildi, 3 polis yaralandı.

- 22 Ağustos'ta, Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde jandarma komutanlığı ve ilçe emniyet amirliğine eş zamanlı saldırı düzenleyen teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, teröristlerce açılan ateş sonucu 1 asker şehit düştü, 3 polis memuru da yaralandı.

- 23 Ağustos'ta, Van'ın Çatak ilçesinde jandarma karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda bir asker yaralandı.

- Bingöl'de merkeze bağlı Ortaçanak köyü bölgesinde teröristlerce 23 Ağustos'ta düzenlenen silahlı saldırıda 2 geçici köy korucusu ile bir asker şehit edildi, bir geçici köy korucusu yaralandı.

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde zırhlı polis aracına 23 Ağustos'ta teröristlerce yapılan roketatarlı saldırıda, 1 polis yaralandı.

- 24 Ağustos'ta, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Diyarbakır-Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan timlere PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda 5 asker şehit düştü, 1 asker yaralandı.

- 25 Ağustos'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Artvin'deki bazı programları çerçevesinde Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine seyir halindeyken, öncü jandarma ekibine silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırıda 1 asker şehit edildi, 2 asker yaralandı.

- 26 Ağustos'ta Şırnak'ın Cizre ilçesinde Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen hain saldırıda, 11 polis şehit düştü, 78 kişi de yaralandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.