G-20'de Erdoğan Putin ve Obama ile buluşacak

G-20'de Erdoğan Putin ve Obama ile buluşacak
G20'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Obama ve Putin'le görüşecek.

Darbe girişimi ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyini terörist unsurlardan temizlemek için başlattığı "Fırat Kalkanı"nı, G-20 zirvesinde ABD Başkanı BaracakObama ve Rusya lideri VladimirPutin'le değerlendirecek. 

Türkiye, ABD'ye ikinci adam Joe Bide düzeyinde anlattığı darbe girişimi ve "Fırat Kalkanı" operasyonuyla ilgili tezlerini, birinci ağızdan da önümüzdeki hafta iletecek.

G20'DE TARİHİ ZİRVE

Erdoğan 4-5 Eylül tarihlerinde Çin'in ev sahipliğinde Hangzhou'da gerçekleştirilecek G-20 zirvesinde hem Putin hem de Obama ile görüşecek. G-20'nin web sitesinde, "Türkiye Başbakanı'nın katılacağı" öngürülüyordu. Ancak Erdoğan, 8 Ağustos'taki Rusya ziyaretinden Putin'le yaptığı görüşmede G-20'ye kendisinin katılacağını, "G-20'de görüşeceğiz" cümlesiyle ortaya koymuştu.

ERDOĞAN OBAMA İLE ÖZEL GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı'nın bu ifadesinin ardından, G-20 zirvesinin, ABD-Türkiye-Rusya açısından önemli bir zirveye de ev sahipliği yapacağı anlaşıldı. Obama'nın programında, "Erdoğan ile özel görüşme" yer aldı. Görüşmenin teyidi de Beyaz Saray'dan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ulaştı. Zirvede Obama ve Putin de ayrı bir görüşme gerçekleştirecek.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.