GATA'nın ismi değişti

GATA'nın ismi değişti
Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasının ardından adının değiştirildiği açıklandı.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sağlık bilimleri alanında askeri personel yetiştiren GATA'nın ismi, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde hizmet veren askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na bağlanması ile ilgili yapılan açıklamanın hemen ardından değiştirildi.

"HAYDARPAŞA SULTAN ABDÜLHAMİD" OLDU

Anadolu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, "Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na bağlanması kapsamında bakanlığımızın bünyesine geçen Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi tüm sivil halkımızın hizmetindedir. İsmi bundan sonra Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak anılacak." dedi.

Ülke genelinde, 26 ilde askeriyeye ait 32 hastane ile bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığının Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasının ardından AA muhabirine açıklama yapan Memişoğlu, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nin kaliteli ve iyi bir hastane olduğunu, kalitenin daha üst seviyelere taşınacağını aktardı.

SAĞLIK BAKANLIĞI BÜNYESİNE KATTI

GATA Haydarpaşa'nın büyük bir hastane olduğunu vurgulayan Memişoğlu, "Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı 2005 yılında Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında üniversite hastaneleri hariç bazı kurumların hastanelerini bünyesine katmıştı. Bu hastanelerin arasında sadece askeri hastaneler bakanlık bünyesine alınmamıştı. OHAL kapsamında çıkartılan kanun hükmündeki kararname ile askeri hastaneler de bakanlığımız bünyesine devredildi." diye konuştu.

Memişoğlu, hastane içerisinde poliklinik hizmetlerinde kaliteyi artırmak adına bazı yenilikler yapacaklarını ifade etti.

ASKERİ SAĞLIK PERSONELİ HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK

Askeri sağlık personelinin hastanede hizmet vermeye devam edeceğini vurgulayan Memişoğlu, şunları kaydetti: "GATA Haydarpaşa köklü geçmişi ile önemli bir hastane. Önceden bilindiği üzere asker ve asker yakınlarına ağırlıkta hizmet veriliyordu. Malumunuz, sağlık hizmetlerini sunmak Sağlık Bakanlığı'nın görevi olması gerekiyor. Bu kapsamda, devri sağlanan askeri hastane böylece bünyesindeki hekim arkadaşlarımız, hastanedeki cihazlar ve diğer bütün envanterlerle birlikte, poliklinik hizmeti sunacak. Hastalarımız gelebilirler. Askeri sağlık personeli ve memurlar bizde kaldı diğer askeri personel ayrıldı. Devrinin ardından poliklinik hizmetlerimiz başladı. Halkımız hastanenin hizmetlerinden yararlanabilirler. Hastanenin acil ve bazı kısımlarında mevcut şartları değiştireceğiz ve bugüne kadar sunulan kaliteli hizmeti daha da artıracağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.