Demirtaş'ın G.Afrika'dan 'geçmiş olsun' telefonu

Demirtaş'ın G.Afrika'dan 'geçmiş olsun' telefonu
Selahattin Demirtaş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu FETÖ'cülerin yeni üssü G.Afrika'dan arayıp geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere  Güney Afrika Cumhuriyet'nin başkenti Cape Town'da bulunuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında Demirtaş'ın kendisini arayıp geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu kendisinin de Güney Afrika'da olduğunu belirttiğini söyledi.

Ülke 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimine marus kalmış, 241 kişi şehit edilmiş, Emniyet Binası, özel harekat, MİT binası ve Meclis bombalanmıştı. Darbe gecesi derin bir sessizliğe bürünen HDP, her ne kadar ertesi gün Meclis'te ortak metne imza koysa da Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, "Ne darbe ne diktatörlük diyeceğiz." demiş ve eklemişti:  

 “15 Temmuz’da darbeciler kaybetmiştir, demokrasi kazanmıştır söylemi tam bir aldatmacadır. Ortada demokrasi falan yoktur. Bundan sonra da mücadeleyi hem AKP, hem darbeci zihniyete karşı sürdüreceğiz. Biz de çok sayıda miting planlıyoruz. Biz ne darbe, ne diktatörlük diyoruz.” 

SADECE 4 GÜN SONRA

HDP pozisyonunu böyle açıklarken, etekleri tutuşan FETÖ'cüler üçer beşer yurt dışına kaçmaya başlamıştı. Hainlerin çoğunlukla buluşma noktaları ise Güney Afrika olmuştu. Darbe girişiminden sadece 4 gün sonra HDP'den bir basın açıklaması yapıldı. Bildiride şöyle denildi:

"Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demrtaş başkanlığındaki, milletvekillerimiz Sayın Bedia Özgökçe ve Sayın Osman Baydemir'den oluşan bir heyetimiz 21-28 Ağustos 2016 tarihlerinde Güney Afrika'nın Cape Town kentinde çeşitli temaslarda bulunacaktır. Heyetimiz temasları kapsamında; Güney Afrika Dış İşleri Bakan Yardımcısı Sayın Nomaindiya Mfeketo, Afrika Ulusal Konseyi (ANC) Dış İlişkiler Başkanı ve aynı zamanda Çevre Bakanı olan Sayın Edna Molewa ve Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sayın Jacop Zuma'nın Parlamento Danışmanı Sayın Ebrahim Ebrahim ile görüşmeler gerçekleştirecektir.

Heyetimiz, Türkiye'de sürdürülen insan hakları mücadelesi üzerine Güney Afrikalı sivil toplum örgütleri ile bir diyalog süreci başlatmak ve Ortadoğu'da yaşanan güncel gelişmelere ilişkin farkındalık sağlamak için düzenlenen bir konferansa da katılacaktır." 

FETÖ'CÜLER ORAYA KAÇMIŞTI

Başarısız darbe girişimi sonrası Türkiye'den kaçan pek çok FETÖ'cünün  Güney Afrika'ya gitmesi gözleri bu ülkeye çevirmişti. FETÖ'nün finansörlerinden biri olarak gösterilen ve daha önce bu ülkeye kaçan Ali Katırcıoğlu'nun Johannesburg'da inşa ettiği 'külliye'nin ise FETÖ'cülerin yeni üssü olduğuna dair haberler medyada yer almıştı.

FETÖ'nün önemli finansörlerinden olan gayrimenkul zengini Katırcıoğlu aylar önce bu ülkenin başkentinde bir 'külliye' inşa etmeye başlamıştı. Bu girişim de FETÖ'cülerin yeni üssünün burası olduğunu akıllara getirmişti. Oldukça büyük bir alana inşa edilen külliyede cami, imam hatip okulu, yurt, alışveriş merkezi, mezarlık bulunuyor. Yapımına 2009'da başlanan ve Edirne Selimiye Camii'nin kopyası Külliyeyi, "ağabey" olarak anılan Ali Kervancı'nın inşa ettirdiği örgütün yayınlarında yer almıştı.

ZAMANLAMA DA ADRES DE MANİDAR

Ülkenin yaşadığı büyük travmanın üzerinde daha bir kaç gün geçmişken böyle bir gezi kararı alınması ve adresin de FETÖ'cülerin yuvalandığı bir ülke olması konuyu yakından takip edenlerce hem manidar bulundu hem de akıllarda bir dizi soru işareti oluşturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.