Atatürk Üniversitesi’nde FETÖ operasyonu

Atatürk Üniversitesi’nde FETÖ operasyonu
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, 93 akademik personelin açığa alındığı, bunlardan 29'unun kamu görevinden çıkarılması için Yüksek Öğretim Kurulu'na başvuru yapıldığı bildirildi.

"15 Temmuz 2016 tarihinde cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenini ortadan kaldırmaya yönelik teşebbüs sonrasında, FETÖ/PDY'ye karşı yürütülmekte olan mücadelede Atatürk Üniversitesi tüm kurumlarla tam bir uyum içinde çalışmaktadır. Bu amaçla, FETÖ/PDY terör örgütüyle irtibatı ve iltisakı olanların belirlenmesi, haklarında idari ve hukuki yaptırımların gerçekleşmesi için gereken çalışmalara titizlikle devam edilmektedir.

Bu kapsamda, 26 Ağustos 2016 tarihi itibari ile; 93 akademik personel açığa alınmış, bunlardan 29'unun kamu görevinden çıkarılması Yüksek Öğretim Kurulu'na teklif edilmiştir,

İdari kadroda çalışan 20 personel açığa alınmış, bunlardan 5'i Üniversite Yönetim Kurulu tarafından kamu görevinden çıkarılmıştır.

Atatürk Üniversitesi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine sahip çıkarak eğitim-öğretim ve akademik faaliyetlerine devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.