YPG'ye Amerikan desteği durdu mu?

YPG'ye Amerikan desteği durdu mu?
ABD’nin terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye hem Fırat’ın doğusuna çekilme talimatı verdiği hem de silah ve istihbarat desteğini kestiği iddia edildi.

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka sitesinin haberine göre, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın “Fırat’ın doğusuna çekilin’ mesajının ardından ABD’nin Suriyeve Irak güçlerine komuta eden General Stephen Townsend, YPG’lileri eğiten askerlerine üslerine dönme ve desteği kesme talimatı verdi. 

Debka, YPG’ye silah desteği ile paylaşılan istihbaratın da durduğunu öne sürdü. PYDlideri Salih Müslim’e ‘Fırat’ın doğusuna çekilme tamamlandığı zaman destek yeniden başlayacak’ mesajı iletildi. YPG içinden bazı isimlerin Türk askerine direnmek için Fırat’ın batısında kalma kararı aldığı iddia edildi.


ÖSO İLERLİYOR

ÖZGÜR Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Cerablusve Çobanbey bölgelerinde terör örgütü IŞİD’den 5 köyü alarak ilerleyişini sürdürdü.

ÖSO güçleri, köylerde mayın ve patlayıcı temizliği yapıyor. AA muhabirine bilgi veren ÖSO komutanları Cerablus’un batı ve güneybatısı ile Çobanbey’deki ilerleyişlerinin devam edeceğini bildirdi. Diğer taraftan, Cerablus’ta hayatın normale dönmeye başlamasıyla IŞİD militanlarından kaçan bölge halkının evlerine dönüşü de sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.