Almanya'dan 15 Temmuz itirafı

Almanya'dan 15 Temmuz itirafı
Almanya Başbakan Yardımcısı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili itiiraflarda bulundu.

Almanya Başbakan Yardımcısı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili samimi itiraflarda bulundu. Gabriel, "Desteğimizi daha güçlü şekilde göstermemiz gerekiyordu" dedi.

Başkent Berlin'de bulunan Almanya'da siyasetçilerin basın açıklamalarını yaptığı Almanya Basın Konferansı'nın açık kapı gününde Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulunan hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı.

'DAHA HIZLI GİTMEMİZ GEREKİYORDU'

Alman hükümetinin darbe girişimine daha hızlı şekilde tepki vermesi gerektiğini belirten Gabirel, Almanya'nın Türkiye'ye olan 'duygusal desteğini' çok daha güçlü şekilde göstermemiş olmasından duyduğu pişmanlığı dile getirdi.

Gabriel, "Daha hızlı gitmemiz gerekiyordu, aynı gün veya ertesi gün. Sadece kanlı, başarıya ulaşmayan darbe girişiminin tehdit ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a değil, muhalefet partilerine olan desteğimizi göstermek için de gitmeliydik" dedi.

Almanya'da yaşayan Türk kökenlilerin kendilerini 'reddedilmiş' hissettiğini belirten Gabriel, "Bunu Alman olarak anlamak zor, biz kafanın yönettiği insanlarız" dedi. Gabriel ayrıca, "Türkiye'nin Erdoğan'la karıştırılmaması gerektiğine dikkat edilmeli" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.