Atilla Taş gözaltına alındı!

Atilla Taş gözaltına alındı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında gözaltı kararı verilen Atilla Taş, Bursa'nın Gemlik ilçesinde yakalandı.

Başsavcılık tarafından FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen  soruşturmada, yeni deliller doğrultusunda 35 gazeteci ve akademisyen hakkında  gözaltı kararı alınmasının ardından çalışmalarını sürdüren İstanbul Emniyet  Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Atilla Taş'ı gemlik'te gözaltına aldı.

Taş'ın, gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü yerleşkesine  getirileceği öğrenildi.

Gözaltında bulunan Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy,  Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer  Şahin ve Ayhan Şimşek'in emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü  Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından FETÖ'nün medya yapılanmasına  yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni deliller doğrultusunda 35 gazeteci  ve akademisyen hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

Savcılığın talimatıyla çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü  Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara ve İzmit'te düzenledikleri  operasyonlarda, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan  Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin ve Ayhan  Şimşek'i gözaltına almıştı.

Hakkında gözaltı kararı verilen ancak adreslerinde bulunamayan ve bir  kısmının yurt dışına çıktığı tespit edilen, aralarında gazeteci ile  akademisyenlerin olduğu 25 şüphelinin isimleri şöyle:

"Ergun Babahan, Eyüp Can sağlık, Mehmet Yavuz Baydar, Erhan Başyurt,  Abdülkerim Balcı,asım yıldırım, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Önder Deligöz, Ali Selçuk  Gültaşlı, Şemseddin Efe, Turhan Bozkurt, Yonca Kaya Şahin, Ali Yurttagül, Ayşe  Özkalay, Can Bahadır Yüce, Celil Sağır, Faruk Arslan, HASAN Cücük, İbrahim  Öztürk, Kemal Gülen, Mahmut Akpınar, Mutlu Çölgeçen ile Prof. Dr. Osman Özsoy,  İhsan Yılmaz ve Savaş Genç."

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin,  FETÖ ile bağlantılı oldukları ve çalıştıkları basın yayın organları ile sosyal  medya hesapları üzerinden terör örgütü FETÖ lehine propaganda yaptıkları öne  sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum