Aksallı’nın 15 Temmuz'da eşi de yaralanmış!

Aksallı’nın 15 Temmuz'da eşi de yaralanmış!
Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksallı’nın 15 Temmuz gecesi eşi de yaralanmış.

15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Korgeneral Yıldırım Güvenç ifadesinde, son zamanlarda Suriye'deki operasyonu yürütmesinden kaynaklı sürekli gündeme gelen Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksallı ile 15 Temmuz darbe gecesi yaptıkları telefon görüşmesini anlattı.

Güvenç, “Tümgeneral Zeki Aksallı ile telefonla görüştüm. O da bana Ankara’daki bir düğünden çıkıp evine giderken yolda derdest edilmeye çalışıldığını, eşinin yaralandığını söyledi” dedi. 

Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Yıldırım Güveç’in 5 sayfalık ifadesi özetle şöyle :

AKSALLI 'EŞİM YARALANDI' DEDİ

Özel Kuvvetler Komutanı olan Tümgeneral Zekai Aksakallı ile telefonla görüştüm. O da bana Ankara’daki bir düğünden çıkıp evine giderken yolda derdest edilmeye çalışıldığını, eşinin yaralandığını halen Özel Kuvvetler Komutanlığı’na gitmeye çalıştığını söyledi. Ayrıca darbeci Semih Terzi’nin adamlarıyla beraber Özel Kuvvetler Komutanı makamına gittiklerini ve artık Özel Kuvvetler Komutanının kendisini olduğunu söylediğini anlattı.

O ÇOCUK GEREĞİNİ YAPMIŞ

Özel Kuvvetlerdeki olaylarda şehit olan Ömer isimli emir Astsubayı ile Zekai Aksakallı telefonda görüşerek, ona darbeci ekibin engellenmesi konusunda gerekli talimatları vermiş. O çocukta gereğini yapmış ancak şehit oldu. Sonraki görüşmemizde Zekai bana faaliyetlerimiz nedeniyle darbe girişiminin sıkıntıya girdiğini, bu nedenle kendime dikkat etmem gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.