Mustafa İslamoğlu’ndan ŞOK iddia

Mustafa İslamoğlu’ndan ŞOK iddia
İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu, kamuda FETÖ’nün yerini çok daha tehlikeli bir yapının almak üzere olduğunu ileri sürerek “Engel olunmazsa bunlar FETÖ’yü mumla aratır” şeklinde konuştu.

Akabe Vakfı kurucusu ve cemaat/tarikatlara karşı görüşleriyle bilinen ünlü İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu, dün gece katıldığı CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programında birbirinden çarpıcı iddialarda bulundu.

İslamoğlu kamuda FETÖ’nün yerinin çok daha tehlikeli bir yapı tarafından doldurulmak istendiğini  ileri sürerek “Engel olunmazsa bunlar FETÖ’yü mumla aratır” şeklinde konuştu.

İslamoğlu, FETÖ’cülerin az da olsa entelektüel yönü olduğunu, kastettiği cemaat/tarikatın ise köylü olduğunu, bunların FETÖ’nün elde ettiği gücü ele geçirmeleri halinde çok daha tehlikeli olacaklarını savundu.

HANGİ CEMAATİ KASTETTİ?

İslamoğlu, Ahmet Hakan’ın ısrarlı sorularına rağmen herhangi bir cemaat veya tarikatın adını vermeyerek, “bilenler biliyor” imasında bulundu.

Kendini dini cemaat lideri olarak tanıtan FETÖ lideri Fethullah Gülen ve FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan İslamoğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:

''Kutsala dayanmadan bu kadar insanı inandıramazsınız. Başka hiç bir örgütlenme böyle olmaz. ''

''Bu da Allah anlayışından kaynaklanır. Allah'a yani güce inanmış oluyorsun. İki tür tanrı anlayışı vardır. Mesele Zeus erkek; Apollo erkek... Paganizm'deki tüm tanrılar erkektir. İslamda erkeği kadından ayıran şey güçtür. "

BUNLAR TANRIYA ÖZENEREK GÜÇ PEŞİNDE KOŞUYOR

"Allah'ın birçok ismi vardır. Özellikle iki ismi bilinir. Rahman ve Rahim. Yani şefkat ve merhamet ismi geçer. FETÖ'nün dahil olduğu İslam anlayışı Hristiyanlaştırılmış İslam anlayışıdır. Temeli güçtür. Bunlar tanrıya özenerek güç peşinde koşuyor."

Arkanızı kutsala dayamadan bu kadar insanı inandıramazsınız.

Fetö gibi yapılar aslında Hristiyanlaştırılmış İslam Anlayışıdır

Fetö Cumhuriyetin yanlışlarını eksiklerini de kullandı.

Tek kişi kutsaması üzerine kurulan her yapı tehlikedir.

Elimde bir tek yasak koyma yetkim olsaydı "insan olmadan müslüman olunmaz yasağı olurdu"

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.