Türkiye Rusya dostluk maçı bu akşam hangi kanalda saat kaçta?

Türkiye Rusya dostluk maçı bu akşam hangi kanalda saat kaçta?
Milli Takım, Dünya Kupası Eleme maçları öncesi Rusya ile bu akşam Antalya'da dostluk maçına çıkacak. Peki merakla beklenen Türkiye - Rusya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Dünya Kupası Grup Elemelerinde karşılacağımız Hırvatistan maçı öncesi Antalya'da bu akşam Rusya ile dostluk maçına çıkacak olan Türkiye'de kadroya dahil edilmeyen Arda Turan, Selçuk İnan, Hakan Balta, Burak Yılmaz, Caner Erkin ve Gökhan Gönül basında büyük yankı uyandırdı. Fatih Terim dün yaptığı açıklamalarda bu meselenin kişissel olmadığını ilkesel olduğunu ve bu futbolcuların halktan özür dilemesini gerektiğini söyledi. Bu gelişmelerin gölgesinde hazırlık maçında Ruysa, eleme grubunda ilk maçı için Hırvatistan'la karşışacak olan Türkiye'nin performansı merak ediliyor. Peki futbolseverlerin büyük bir heyecanla beklediği Türkiye - Rusya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

 

Ay-yıldızlılarda Rusya maçı hazırlıkları. A Milli Futbol Takımı Rusya ile yapacağı özel maçın hazırlıklarını sürdürüyor. A Milli Futbol Takımı, Rusya ile yapacağı özel maç için Belek kampındaki ikinci çalışmasını gerçekleştirdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Rusya ile 31 Ağustos Çarşamba günü Antalya'da özel maçta karşılaşacak A Milli Takımı, Belek kampındaki ikinci çalışmasını basına kapalı olarak yaptı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde yapılan antrenmanda uyluk bölgesi arka kas grubunda gerilme hisseden Yunus Mallı ve izinli olan Gökhan Töre yer almadı. Tedbir amaçlı olarak saha çalışmasına katılmayan Yunus Mallı, fizyoterapist eşliğinde kendisi için hazırlanan özel program dahilinde kamp otelinde çalıştı. 

Antrenmanda dün akşam kulüp takımlarının maçlarında forma giyen futbolcular yenileme çalışması ve açma-germe egzersizleri yaparak istirahat için otele döndü. Diğer oyuncular ise dinamik ısınma ve pas çalışması yaptıktan sonra dar alanda taktik oyuna dahil oldular.  Antrenman yenileme koşusu ve açma-germe egzersizleriyle sona erdi.  A Milli Takım, Rusya maçının hazırlıklarını bu akşam yapacağı antrenmanla tamamlayacak.  Millilerde yeni dönem başlıyor. A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri öncesi hazırlık maçında bu akşam Antalya'da Rusya ile karşı karşıya gelecek - Antalya Stadı'nda saat 21.15'te başlayacak maçı Sloven hakem Damir Skomina yönetecek.               

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında bu akşam Antalya'da Rusya ile karşılaşacak. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) gruptan çıkamayarak erken veda eden Türkiye, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5 Eylül'de deplasmanda Hırvatistan ile yapacağı gruptaki ilk maç öncesi Rusya karşısında önemli bir provaya çıkacak.  

Türkiye Rusya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Türkiye Rusya hazırlık maçı 31 Ağustos Çarşamba akşamı saat 21:30'da başlayacak. Mücadele Star TV kanalından canlı olarak yayınlanacak

Kadroda önemli değişiklikler                     

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, EURO 2016'da yer alan bazı önemli isimleri Rusya ve Hırvatistan maçlarının aday kadrosuna çağırmaması dikkati çekti. Milli takım kaptanı Barcelonalı Arda Turan başta olmak üzere, EURO 2016'da yer alan Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Caner Erkin ve Burak Yılmaz, aday kadroya çağrılmadı.                     

12 farklı isim                     

EURO 2016 kadrosuna göre 12 farklı futbolcu son açıklanan milli takıma davet edildi. Ahmet Oğuz, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, İrfan Can Kahveci, Okay Yokuşlu, Salih Uçan, Cengiz Ünder, Enes Ünal gibi genç futbolcuları A Milli Takım'a çağıran Fatih Terim, bu isimlerin yanı sıra EURO 2016'da olmayan Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım ve Gökhan Töre'yi de tekrar aday kadroya davet etti. Açıklanan aday kadroda yer alan ancak Beşiktaş ile oynadığı lig maçında sakatlanan Oğuzhan Özyakup'un yerine ise Tolga Ciğerci kampa katıldı ve bu rakam 12'ye yükseldi. Öte yandan, Harun Tekin, Ahmet Oğuz, Kaan Ayhan, İrfan Can Kahveci, Tolga Ciğerci ve Cengiz Ünder daha önce A Milli Takım forması giymedi.                   

Aday kadro      

A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda yer alan futbolcular şunlar:      

Kaleciler: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (Medipol Başakşehir)      

Defans: Ahmet Oğuz, Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği), Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı  (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Kaan Ayhan (Schalke 04), Serdar Aziz (Galatasaray)      

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Emre Mor, Nuri Şahin (Borussia Dortmund), İrfan Can Kahveci (Gençlerbirliği), Mehmet Topal, Salih Uçan, Ozan Tufan, Volkan Şen (Fenerbahçe), Olcay Şahan (Beşiktaş), Tolga Ciğerci (Galatasaray), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Gökhan Töre (West Ham United), Cengiz Ünder (Medipol Başakşehir)      

Forvet: Cenk Tosun (Beşiktaş), Enes Ünal (Twente), Yunus Mallı (Mainz)

Fatih Terim'in açıklamaları

Terim: Milli takımın kapısı, milli takım oyuncusuna yakışır davranmaya yol edinmiş herkese açık 

’HATA BANA YAPILMADI, TÜRK HALKINA YAPILDI’

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kadroya almadığı Arda, Selçuk, Hakan gibi her oyuncunun kendine göre sebebi olduğunu ve aynı sebepleri bulunmadığını belirtti. Kadroya alınmayan futbolcuların milli takıma yine hizmet vereceğinden bahseden Terim, "Zamanı ve zemini geldiği zaman hizmet vereceklerdir. Ama bugünkü seçimimiz budur. 10 sene ya da 13 sene evvel onlar da başka tecrübeli oyuncuların yerine genç olarak oynamışlardır. Şimdi de bazı gençlere şans verdik. Tecrübeli oyuncularımızı biraz dışarıda bıraktık. Kişiselleştirmeden bakmak lazım olaya. Bu kişisel değil ilkesel bir mesele. Bundan emin olabilirsiniz" dedi.

’MİLLİ TAKIM KİMSEYE KAPALI DEĞİL’

"Kadroya alınmayan futbolcuların yakın zamanda affı olur mu?" şeklindeki soru üzerine Terim, şöyle konuştu:

"Hata bana yapılmadı, hata Türk halkına yapıldı. Benim üzerimden Türk halkına yapıldı. Kimseye de milli takım kapalı değil. Her oyuncuya açık olduğu gibi saydığımız oyunculara da açık. Bu bir kişisel değil, ilkesel dolayısıyla herkese açık. Türk milli takım forması bu. Bu değerleri üzerinde olan herkese açık taşımayan kimseye açık değil net."

"Arda Turan’ın sosyal medya paylaşımlarından alınıyor musunuz?" sorusu üzerine ise Terim, takip etmediğini ve son zamanlarda kendisiyle görüşmediğini belirtti.

’AİLEME KÜFÜR ETMENİZİ GEREKTİRMEZ’

Geçmişte de kendisinin ’kaybettik ama oyuncularım hatalı’ demediğini vurgulayan Terim, suçlanacaksa kendisini suçladığını söyledi. Sahada direnç görmediği, nefesi bitene, gücü bitene, son noktaya kadar zorlayan bir takım görmediği zaman üzüldüğüne, kırıldığına değinen Terim, şunları kaydetti:

"Biraz da acımasızız ama garip, günahı olmayan bebeğe kadar bir tuhafız. O kadar çok söylenecek şeyler var ki. Yine de yaralıyor. Biz bir görev yapıyoruz, elimizden geldiği sürece ifa etmeye çalışıyorsunuz. Beğenmiyor, daha iyisini yapabiliyor, sevmiyor olabilirsiniz. Ben bunları anlayışla karşılayabilirim. Alınan herhangi bir başarısızlıkta henüz dünyaya gelmemiş yavruya, annesine, aileme küfür etmenizi, beddua etmenizi gerektirmez. İnsanların bu enerjisini, nefesini varsa akıllarını, şüpheliyim ama varsa akıllarını daha iyi şeylere, toplum için ülke için o taraflara... Bu ülke için iyi hizmet yapmış kendi ülkesinin yetiştirdiği yetenekleri harcamaya değil, küfür edip onları üzmeye değil, bu enerjilerini ülke yararına verirlerse çok daha iyi olur. Bir çok şeye kırılıyorsunuz."

’İSTATİSTİKLERİN HEPSİNDE GERİDEYİZ’

Bir gazetecinin ’kamuoyu açıklamalarınızla tatmin olmuş mudur’ sorusuna Terim, şöyle cevap verdi:

"Ben buraya milli takımlar teknik direktörü olarak çıktım, Rusya maçı öncesi dünya kupasına hazırlanırken. Ben buraya sebep bahane üretmek için çıkmadım. bu kararı ben verdim. Kararın gerekçesini ben herkesin bildiğini düşünüyorum. Bazen insanlarla aramızda fark oluyor. Ben insanların yüzüne söylüyorum, ama burada konuşmam. Arkadan dolanmak benim işim değil. Herkes hayatta birtakım kararlar verir. Mesele bu kararın bedelini ödeyip ödemeyeceği. Ben bu kararın bedelini öderim. Ben buraya yıkmaya değil, yapıcı ilkesel duruşla milli takıma katkı sağlamaya çıktım. Takımı yıkmaya değil. Bu sadece prim meselesi değil. İstatistiklerin hepsinde geriyiz. Sadece pirim meselesine indirgemeyin. 2008’den geriyiz. Performansı görmemezlikten gelmemek lazım. Çünkü koşu mesafelerinde, birebirde, şutta rakibe hücumda geriyiz. Olayı sadece oraya bağlamamak lazım. Bizim kendi mabedimizde yaşadıklarımızı dışarıyla paylaştım ki. Ben bu karakterde değilim."

’OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM’

Dünya kupası grup elemelerinde zorlu rakiplere karşı oynayacaklarını belirten Terim, "Grupta birinciler gidecek, ayrıca en iyi ikinci 8 takım play off oynayacak. Oradan 4 çıkacak, bir de Rusya ev sahibi 13 takım olacak. Böyle baktığımızda Avrupa Şampiyonası’na katılma statüsünden daha zor. Dünya Kupası’nın ilk turları Avrupa Şampiyonası’nın ilk turları gibi zor değil, ama gitmek daha zor. Sonuç ne olursa olsun, burada olmak istiyoruz, Kolay değil ama biz bunu deneyeceğiz. Oyuncularıma güveniyorum. Kolay değil ama ,elimizden geleni yapacağız" dedi.

RUSYA MAÇI

Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası’ndan yorgun çıkmış bir takım olarak şampiyonaya hazırlık kapsamında kolay bir rakiple maç yapmak istediklerini, ancak Rusya ile dostluğun önemine istinaden Antalya’da maç oynayacaklarını söyledi. Güçlü bir takım ile hazırlık maçı oynayacaklarını kaydeden Terim, Rusya için de dünya kupasına evsahibi takım olarak hazırlıkların çok önemli olduğunu belirtti. Maçın iki ülke ilişkilerine önemli katkıda bulunacağına inandığını dile getiren Terim, "Rusya zaten her zaman dostumuz. Dünyada ne olursa olsun, spor ve futbol bunun dışında kalmaya özen gösteriyor. Futbolun birleştirici tarafı ön planda olmalı. Bu maç hem gayeye hizmet eden, hem de hazırlık maçı amacıyla alındı. Rus dostumuzu burada ağırlamaktan son derece memnunum. Daha öncekinden çok daha güçlü ilişki, sevgi içerisinde oluruz Rusya’yla" dedi.

ENES ÜNAL’IN AÇIKLAMALARI

Milli futbolculardan Enes Ünal da hayallerine kavuştuğunu, daha çok büyük hayallerinin bulunduğunu söyledi. Kendisinin 19 yaşında ve yolun başında olduğunu dile getiren Enes Ünal, ikinci defa milli takıma katıldığını ifade etti. Milli takımda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını anlatan Enes Ünal, "Eğer şans bulursam, en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağım" dedi.

Hollanda Ligi ile Türkiye ligi arasındaki farklılıklar hakkındaki soruya ise Enes Ünal, "Sosyal hayatımda, dışarıda, kendimi daha rahat hissediyorum. Daha rahat dolaşıyorum. İnsanlar daha az yargılıyor. Gençsiniz diye daha çok şans buluyorsunuz. Benim için en iyi tarafı Hollanda’dayım ve 19 yaşındayım. Genç oyuncuların çok şans bulduğu ve önemli forvetlerin çıktığı bir lig. Bu ligde kendimi kanıtlarsam daha farklı düşüncelerim ve daha farklı hedeflerim var" diye cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.