İsmail Ünal devleti ele geçirmek istediklerini itiraf etmiş!

İsmail Ünal devleti ele geçirmek istediklerini itiraf etmiş!
FETÖ elebaşısı ve ihanet şebekesi lideri Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen yazar İsmail Ünal, kitabında devleti ele geçirmenin suç olmadığını anlatmış.

FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen yazar İsmail Ünal tarafından 2001 yılında kaleme alınan“Fethullah Gülen’le Amerika’da Bir Ay” adlı kitapta devleti ele geçirmeye çalıştığını itiraf ettiği ortaya çıktı.

Ünal’ın ABD’de yapığı sohbet notlarından oluşan kitapta Gülen’in “Üstlerinizle iyi geçininiz diyorsunuz. Devleti ele geçirmeye çalışan, en azından onun imkanlarını istedikleri gibi kullanmaya çalışan ise sizi de devleti ele geçirme içinde olmak gibi, aslında suç olmayan her Türk vatandaşının hakkı olan bir şeyle suçlayabiliyor” ifadelerini kullandığı görüldü.

28 ŞUBAT’I SAVUNDU

Kitapta Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) elebaşının, 28 Şubat’ı da savunduğu dikkat çekti. Gülen, kayıp yazarının “28 Şubat ülkenin daha iyi bir noktaya gelmesi adına Türkiye’de bazı süreçleri geciktirmedi mi” sorusuna, “Geciktirmedi aksine hazırlandı. Hatta 28 Şubat, Türkiye’de demokrasinin yerleşmesini de hızlandırırdı” cevabını verdi. Gülen, ABD’yi övmeyi ihmal etmedi. Körü körüne ABD düşmanlığı yapmanın hiçbir anlamı olmadığını ifade eden Gülen, “ABD ‘de şu anda bazı izafi güzellikler var. Her ne maksada matuf olursa olsun, inanca saygı var. Fert ve inanç planında dinin yaşanmasına müsaade var. Ferdi haklar ve hürriyetlere hürmet var. Hür teşebbüs ve düşünceyi kabul var. Sistem bunlar üzerine oturduğu gibi, devamı adına da bunlara muhtaç. Bu bakımdan, şu anda dünya dengesi, dünyanın batmaması için Allah, bu sistemi koruyor olabilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.