Erdoğan'ın ameliyatına Fidan engel olmuş

Erdoğan'ın ameliyatına Fidan engel olmuş
Erdoğan'ın FETÖ hastanesindeki ameliyatına Hakan Fidan'ın engel olduğu ortaya çıktı.

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla tutuklanan işadamları Emir Ağbaş ve Mehmet Çelikarslan ile tutuksuz olan şirket çalışanlarından Selami Başaran hakkında 5-10 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
İddianamede o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ameliyatına da yer verilerek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan rahatsızlandığı zaman cemaate ait bir hastaneye yatırıldığını duyan Hakan Fidan, hızlı bir şekilde hastaneye yetişip ameliyata mani olmuş ve cemaatin/paralel yapının yapmak istediği tehlikeli sonuca engel olmuştur" ifadesi de yer aldı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, geçen 18 Şubat'ta düzenlenen operasyonda, ABD'den dönen işadamı Emir Ağbaş ve Mehmet Çelikaslan, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Polis, İzmir ve İstanbul'da Ağbaş'a ait 8 adreste arama yaptı. Ağbaş ve Çelikaslan tutuklanırken, şirket çalışanlarından Selami Başaran ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur, 56 sayfadan oluşan iddianamede, 2'si tutuklu 3 sanık hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 'Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet' suçlamalarıyla 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.