Transfere İngiltere damgası!

Transfere İngiltere damgası!
İngiltere Premier Lig ekipleri, yaptıkları astronomik transferlerle yaz transfer sezonuna damga vurdu.

Avrupa futbolunda 2016-2017 sezonu yaz transfer döneminde en pahalı 10 transferden 9'una, İngiltere Premier Lig takımları imza attı. 

Yaz transfer döneminin şampiyonu, futbolculara toplamda 1 milyar 416 milyon avro bonservis bedeli ödeyerek kadrolarını güçlendiren İngiltere Premier Lig kulüpleri oldu. Bu miktar, bir transfer sezonundaki yapılan en yüksek harcama olarak da dikkati çekti.

İngiltere Premier Lig'in önde gelen takımlarından Manchester United, Manchester City, geçen sezonun şampiyonu Leicester City, Chelsea ve Arsenal ise bu yaz astronomik bedeller ödeyerek yaptıkları transferlerle öne çıktı.

Manchester United yeniden yapılandı

İskoç teknik adam Alex Ferguson'ın 2013'te emekliye ayrılmasının ardından eski başarılı günlerine bir türlü dönemeyen Manchester United, yaz transfer sezonunun en flaş takımları arasında yer aldı.

Kariyerinde birçok başarıya imza atan dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'yu göreve getirerek transfere başlayan İngiltere ekibi, eksiği bulunduğu diğer bölgelere de önemli takviyeler yaptı.

Manchester United, 2012'de Juventus'a bedavaya gönderdiği Paul Pogba'yı 105 milyon avroluk rekor bonservis bedeliyle kadrosuna geri kattı. Gine asıllı 23 yaşındaki Fransız futbolcuya ödenen bu bonservis bedeli, aynı zamanda futbol tarihinin en pahalı transferi olarak da kayda geçti.

İngiltere temsilcisi, Pogba'nın yanı sıra Ermeni orta saha oyuncusu Henrikh Mkhitaryan'ın bonservisi için Borussia Dortmund'a 42 milyon avro ödeme yaptı. İspanya temsilcisi Villarreal'in stoperi Eric Bailly için 38 milyon avro veren Manchester United, bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı dünyaca ünlü İsveçli santrfor Zlatan Ibrahimovic ile de adından söz ettirdi. 

Manchester City transfere doymuyor

Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli Manchester City, her yıl olduğu gibi bu transfer sezonunda da adından söz ettirmeye devam etti.

İngiliz kulübü, Everton'dan kadrosuna kattığı 22 yaşındaki İngiliz defans oyuncusu John Stones için 55,6 milyon avro ödeyerek sezonun en pahalı transferlerinden birine imza attı.

Stones dışında kadrosuna 10 oyuncu daha katan Manchester City, Schalke 04'ün genç yeteneği Leroy Sane'ye 50, Palmeiras'ın Brezilyalı 19 yaşındaki golcüsü Gabriel Jesus'a 32, Borussia Dortmund'un Türk asıllı Alman orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan'a 27, Celta Vigo'nun sol kanat oyuncusu Nolito ile Barcelona'nın file bekçisi Claudio Bravo'ya ise 18'er milyon avro bonservis bedeli ödedi.

İngiliz temsilcisi, ayrıca, Atletico National'den Marlos Moreno, Deportivo Maldonado'dan Geronimo Rulli, Ufa'dan Oleksandr Zinchenko, Gimnastic de Tarragona'dan Pablo Mari ve Melbourne City'den Aaron Mooy'u da kadrosuna dahil etti.

Leicester City'den iddialı kadro

Geçen sezon şampiyonluğa ulaşarak futbol otoritelerini şaşırtan Leicester City, yıldız oyuncuları Riyaz Mahrez ile Jamie Vardy'yi takımda tutmayı başarırken, kadroya bazı önemli takviyeler de yaptı.

Transfer sezonunun son gününde Sporting Lizbon'un Cezayirli golcüsü Islam Slimani'yi 30 milyon avroya kadrosuna dahil eden Leicester City, CSKA Moskova'nın Nijeryalı santrforu Ahmed Musa, OGC Nizza'nın Fransız ön liberosu Nampalys Mendy, Cracovia Krakow'un orta saha oyuncusu Bartosz Kapustka, Hannover 96'nın kalecisi Ron-Robert Zieler ve Sporting Gijon'un savunmacısı Luis Hernandez'i kadrosuna kattı.

Transferin hızlı takımı Chelsea

Premier Lig'de transferin hızlı takımları arasında yer alan Chelsea ise Olympique Marsilya'nın Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi (39 milyon avro), Paris Saint-Germain'in (PSG) savunma oyuncusu David Luiz (38,5 milyon avro), Leicester City'nin Fransız orta sahası N'Golo Kante (35,80 milyon avro), Fiorentina'nın İspanyol futbolcusu Marcos Alonso (23 milyon avro) ve Dinamo Zagreb'in Portekizli kalecisi Eduardo (5 milyon avro) ile sözleşme imzaladı.

Arsenal'den 5 takviye

Tarihindeki son şampiyonluğuna 2003-04 sezonunda ulaşan Arsenal, aynı başarıyı bu sezon da tekrarlamak amacıyla kesenin ağzını açtı.

Borussia Mönchengladbach'ın İsviçreli orta saha oyuncusu Granit Xhaka'ya 45, Valencia'nın Alman defans oyuncusu Shkodran Mustafi'ye 41, Deportivo La Coruna'nın ofans oyuncusu İspanyol Lucas Perez'e 20 milyon avro bonservis bedeliyle transfer eden Arsenal, Japon golcü Takuma Asano ve İngiliz savunma oyuncusu Rob Holding ile kadrosunu güçlendirdi.

Öne çıkan Premier Lig transferleri

Premier Lig'in diğer öne çıkan transferleri arasında Liverpool'un Southampton'dan 41,2 milyon avro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı Senegalli kanat oyuncusu Sadio Mane, Tottenham Hotspur'un Newcastle United'a 35 milyon avro vererek satın aldığı Fransız Moussa Sissoko, Crystal Palace'ın Liverpool'dan 31,2 milyon avro karşılığında transfer ettiği Belçikalı santrfor Christian Benteke de bulunuyor.

Premier Lig kulüpleri, böylece, Avrupa'da yaz transfer sezonunda gerçekleştirilen en pahalı 10 transferin 9'una imza attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.