Başbakan'dan flaş FETÖ açıklaması

Başbakan'dan flaş FETÖ açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım ve AP Başkanı Martin Schulz ortak açıklamalarda bulundular.

 

AP Başkanı Schulz, Başbakan Yıldırım ile görüşmesinde FETÖ ile ilgili de konuştuklarını belirtti. Schulz, "Türkiye çok çirkin saldırılara uğradı" açıklamasında bulundu. AP Başkanı Schulz yaptığı açıklamada"Gülen hareketini ve asker içindeki darbeci kanadı bilmiyorduk; gerekli tepkiyi veremedik" dedi.

Schulz'un açıklamalarından satırbaşları:

"15 TEMMUZ SONRASI GEREKLİ TEPKİYİ VEREMEDİK"

15 Temmuz'da tüm bir ülkeye yapılan saldırıyı izledik. Seçilmiş Cumhurbşakanı'nın çağrısına halk kulak verdi. 15 Temmuz sonrası AB'den yeterince destek gelmediğine yönelik eleştirileri dinledim, gerekli tepkiyi veremedik. Bilmediğimiz koonuları öğrenme şansımız oldu.

"VİZE SERBESTİSİ..."

 Son derece çirkin şekilde saldırılara maruz kalan bir ülke Türkiye. Türkiye bize güvenliğiyle ilgili soru sormakta haklı. Son derece çirkin bir terörle karşı karşıya olan bir ülkeden söz ediyoruz.Geçtiğimiz günlerde Gaziantep ve daha önce yapılan saldırılara bakıldığında Türkiye'de hayatını kaybedenlerin aileleriyle dayanışma içinde olduğumuzu aktarmak istiyorum. Kapsamlı sorunlar listesi konusunda konuştuk.   AB'ye katılım süreci ve vize serbestisini de konuştuk. Parlamentoda henüz bu konu gündeme alınmadı. Terörle mücadelede değişiklik olmazsa elimiz kolumuz bağlı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.