PYD'li teröristten bomba ABD itirafı

PYD'li teröristten bomba ABD itirafı
Teslim olan bir PYD’li terörist, "ABD, İngiltere, Fransa, Kanada, Almanya ve İtalya uçaklarla 50 bin ton civarında mühimmat yardımı yaptı" dedi.Ayrıca PYD’nin Amerikan şirketlerine petrol sattığını da ileri sürdü.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde teslim olan terör örgütü PYD/ YPG üyesi İ.B.’nin, PYD’ye nasıl mühimmat yardımı yapıldığını anlattığı öğrenildi. 2 yıl önce örgüte katıldığını anlatan İ.B.’nin, ifadesinde “ABD, İngiltere, Fransa,Kanada, Almanya ve İtalya uçaklarla 50 bin ton civarında mühimmat yardımı yaptı” dediği bildirildi.

Habertürk'ün haberine göre; Terör örgütünün darbe girişimini fırsat bilerek Türkiye’de sözde Amed kantonunu oluşturmayı da planladığını belirten İ.B.’nin, “Sınır iller başta olmak üzere Kürt halkının yoğun olduğu yerlerde halkı kışkırtarak eylem yapmayı planlıyorlar. Örgütün asıl amacı Fırat Nehri’nin batısında,Rakka ve Cerablus’u da kapsayacak şekildeAkdeniz’e kadar olan bölgeyi ele geçirerek bir koridor oluşturmaktır” dediği öğrenildi.

‘PARA, İSVİÇRE’YE AKTARILIYOR’

PYD’nin, IŞİD’in elinden aldığı bölgelerdeki petrol kuyularında da kontrolü sağladığını dile getiren İ.B.’nin, “Örgüt, önce Esad, sonra da IŞİD’in elinde bulunan petrol rafinerilerini ele geçirdi ve ABD’li şirketlere petrol satışı yapmaya başladı. Bu satışlardan elde edilen paralar ise İsviçre bankalarına aktarılıyor” dediği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.