Antalya’da tur teknesi battı

Antalya’da tur teknesi battı
Antalya’da fırtınaya yakalanan tekne battı. 79 kişi kurtarılırken biri Türk biri de 14 yaşında Lübnanlı kız çocuğu olmak üzere iki kişinin kayıp olduğu ifade ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, sabah 11.00’de Kurt-C isimli tur teknesi Kaleiçi Yat Limanı’ndan içindeki 81 yerli ve yabancı yolcuyla denize açıldı. Sıçan Adası’na demirleyen tekne iddiaya göre öğleden sonra hava şartları nedeniyle limana doğru harekete geçti. Tekne 17:50 sıralarında limandan 2 mil açıkta bir anda fırtınaya yakalandı. Teknedekiler can yeleklerini takıp sahil güvenlik ve deniz polisinden yardım isterken tekne alt kısmından su almaya başladı.

Yat limanından açılan diğer teknelerin desteğiyle 79 yolcudan 77’si karaya çıkarıldı. Karaya çıkarılan yolcular Antalya Büyükşehir Belediyesi deniz otobüsleri yolcu salonuna alınarak ilk müdahaleleri yapıldı. 35 yolcu hastanelere sevk edilirken biri Türk, biri de 14 yaşında Lübnanlı kız çocuğu olmak üzere 2 kişinin de kayıp olduğu ifade edildi.

Boğulmak kurtulan yolculardan Ümit Türkay,dönüş yolunda fırtınaya yakalandıklarını belirterek, “Dönüyorduk bir anda fırtınaya yakalandık. Sıçan adasına kadar açılmıştık, oradan Kemer’e geçtik ve dönüşe başlamıştık. Çok kötü fırtınaya yakalandık. Gemi su almaya başladı, alttan çıkıp boğulmak üzere olduğumuzu söyledik. Ben yalnızdım teknede ama küçük çocuklar vardı onlar ne oldu bilmiyorum” dedi.

Bir kadın yolcu ise “Yüzerek kurtulduk, biraz yüzme biliyordum sonra gelip kurtardılar” dedi.
Muhittin Baka isimli yolcu ise ailesiyle birlikte kurtulduğunu belirterek, teknede yaklaşık 80 kişinin olduğunu ve teknenin bir anda sağ sol yaparak battığını söyledi. 

Kayıp olduğu iddia edilen 2 kişi için denizde arama çalışmaları devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.