ABD, Türkiye PKK’yla saldırıyor

ABD, Türkiye PKK’yla saldırıyor
Suriye'deki çıkarları tehlikeye giren ABD, PYD’yi Münbiç, PKK’yı Çukurca’dan harekete geçirdi.

Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit eden DAEŞ'li ve PYD'li teröristlere yönelik başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu başarılı bir şekilde devam ederken, terör örgütü PKK doğudaki saldırılarını arttırmaya başladı.

PYD sayesinde Suriye'deki varlığını koruyan ABD, Türkiye'nin operasyonlarını engellemek için PYD'yi Münbiç'ten, PKK'yı da Hakkari Çukurca'dan harekete geçirdi. Suriye'deki terörist müttefiklerine yardım etmek ve kapanan koridorlarını açmak için ABD ve PKK'nın emriyle harekete geçen teröristlerin, Çukurca - Dağlıca arasına düşen ve Kuzey Irak'la diğer bölgelerdeki terörist kamplarıyla bağlantıyı sağlayan yerden yurt içine girmek için büyük bir hazırlığa giriştiği tespit edildi. İstihbarat kaynaklarından bu kirli planın bilgisini alan Türk Silahlı Kuvvetleri, hudut ve komando birliklerini bölgeye sevk etti. Bölücü örgütün stratejik olarak gördüğü bu bölgeye baskın yapıldı. Teröristler, askerin hava harekatıyla başlattığı operasyonlarla kirli amaçlarına ulaşamadan etkisiz hale getirildi.

147 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Çukurca'ya son 5 gündür her gün üç hava harekatı düzenleniyor. Karada da 1'inci Komando Tugayı'na bağlı komandolar örgüte nefes aldırmıyor. 29 Ağustos'tan beri Van ve Çukurca'da sürdürülen operasyonlar sonucunda 147 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisini veren güvenlik kaynakları, bölgeden tüm terörist unsurların temizlenene kadar operasyonların devam edeceğini belirtiyor. Sadece yurtiçindeki değil yurtdışındaki terörist hedefleri de temizlemeye başlayan TSK, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına bomba yağdırıyor.

AMAÇ FIRAT KALKANI'NI SABOTE ETMEKTİ

Fırat Kalkanı Operasyonu'yla Suriye'de oluşturmaya çalıştığı terörist kalkanı tehlikeye giren ve Özgür Suriye Ordusu'nun ilerleyişinden çok rahatsız olan ABD, PKK yoluyla giriştiği, Çukurca planında başarılı olabilseydi, Suriye sınırında yürüyen operasyonlara balta vurabileceğini düşünüyordu. Örgütün üst akıldan aldığı talimatla TSK'nın moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemek üzere bölgeye adeta terörist yığdığı da ortaya çıktı. Askeri ve güvenlik kaynakları, Çukurca'da ve Suriye'de yürütülen operasyonların birbirini olumsuz yönde madden etkileyecek bir özelliğe sahip olmadığını da vurguladılar.

MÜNBİÇ'E TAKVİYE BAŞLATILDI

Fırat Kalkanı'nda düğmeye basılmasının ardından bir yandan Çukurca üzerinden yurt içinde terörist saldırı hazırlığına giren PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin Münbiç'e takviye yaptığı ortaya çıkmıştı. 28 Ağustos'ta, Nusaybin-Mürşitpınar arasında kalan Suriye hudut bölgesinde çok sayıda silah, araç, malzeme ve personel yüklü TIR'ların ve minibüslerin doğudan batıya doğru intikal halinde olduğu tespit edilmiş ve bu durum istihbarat raporlarında, YPG/PYD'nin Münbiç'i takviye amacına yönelik olarak değerlendirilmişti.

ERKEN İSTİHBARATLA ÖNLENDİ

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre PKK'nın Çukurca'daki hareketliliği, PYD'nin Münbiç'e yığınak yaptığı tarihe denk geliyor. Teröristler Çukurca'dan şehirlere dağılıp eylem yapmayı ve Suriye'de sıkışan örgüte nefes aldırmayı planlıyordu. Erken istihbarat alınınca PKK ağır kayıplar verdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum