Başbakan'dan flaş Cerablus açıklaması

Başbakan'dan flaş Cerablus açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da toplu açılış töreninde konuştu

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da Toplu Açılış Töreni'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cerablus operasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "bölgedeki tüm mikroplar temizleninceye kadar operasyon devam edecek" diyerek vatandaşları sokaklara çağıranlara ise "Aklı başlarına gelmemiş, vatandaşları sokaklara çağırıyorlar. Vatandaş sokağa inerse, siz kaçacak delik arayacaksınız." diyerek tepki gösterdi.

Yeni bir sayfa açıyoruz, yeni sayfayı 15 Temmuz'da FETÖ'ye karşı ay yıldızlı bayrakla meydanları dolduran vatandaşlarla açıyoruz. Kardeşliğimize, birliğimize, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız. Demokrasimize, hukuk devletimize, milli iradeye hep birlikte destek çıktık.

Kardeşliğimizin, birliğimizin en büyük düşmanı PK'dır, FETÖ'dür.. İkisinin de ortak amacı Türk-Kürt kardeşliğini hedef alarak çatışma çıkarmak. FETÖ PKK'nın değirmenine su taşıyor, PKK da FETÖ'nün değirmenine su taşıyor. Birisi Pensilvanya'dan diğeri Kandil'den emir alıyor. Bölücülere bu ülkeyi bırakmayacağız. Demokrasi nöbetlerinde FETÖ terör örgütünü lanetlediğiniz gibi PKK'yı da lanetlediniz.

"TAHİR ELÇİ'Yİ KİM KATLETTİ?"

Değerli kardeşlerim, HDP'nin eş başkanı Almanya'dan sesleniyor. 'PKK terör örgütü değildir' diyor. Ben soruyorum PKK terör örgütü değilse Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi kim katletti, Dürümlü'de masum 16 kardeşimizi kim katletti. Diyarbakır'da bomba patlatarak 5 tane masum vatandaşı diri diri kim yaktı. İşte PKK terör örgütü değildir diyenlere Diyarbakır'dan en güçlü ses 'PKK en alçak terör örgütüdür'

"BUNLARIN SONU YAKINDIR"

Hiç merak etmeyin, bunların sonu yakındır. Çocuklarımızı asla ve asla dağa çıkaramayacaklar. Çünkü daha çok yatırım yapacağız. Çocuklarımıza daha çok gelecek hazırlayacağız.

AK Parti olarak milletimizin refahı ve mutluluğu için 14 yıldır durmadan duraksamadan çalıştık. Çocuklarımızın gelecek hayallerini gerçekleşmesini sağladık. Bütün renklerimizi kucakladık, herkese vazife yapmayı bir görev bildik. Biz bu hain örgütlerin ülkemizin huzurunu bozmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. Türk-Kürt hangi milletten olursa olsun kardeştir, onları birbirine düşürmeye çalışan da kalleştir. Bizim iktidarımızda ırka, dine dayalı milliyetçilik yok.

3 vilayetimizde 200 bin insanımıza iş aş verecek fabrikalar kuracağız. Devlet eliyle 23 vilayetimizde 4 yılda 62 milyon liralık yatırım yapacağız.

"PKK'NIN KÜRT KARDEŞLERİMİZLE SORUNU VAR"

Bölücü terör örgütü PKK 'Biz Kürtlerin sorunu için mücadele ediyoruz' diyor. Bakın PKK terör örgütünün Kürt kardeşlerimizle sorunu var. Kürtlerin PKK sorunu var, bu sorunu da el birliğiyle ortadan kaldıracağız. Geleceğimizi bu alçak terör örgütünün karartmasına asla izin vermeyeceğiz.

Buraya her gelişimizde önemli müjdelerle geliyoruz. Bu üçüncü gelişimiz. Diyarbakır'a son 14 yılda yaptığımız yatırımların tutarı tam 26 milyar lira. Silvan Barajı'nı yapacağız. Terör örgütü ne yaparsa yapsın Silvan Barajı yapılacak, topraklar suyla buluşacak.

Diyarbakır'a yapacağımız projeleri özet olarak sizlerle paylaşıyorum:

Sur Diyarbakır'ın kalbi.Sur'da Şırnak'ta Silopi'de İdil'de Cizre'de Yüksekova'da ev , yol, okul, fabrika... yapımını yeniden başlatıyoruz. Sur'u yeniden inşa ediyoruz. Sur hem ticaret, hem inan. hem de kültür merkezi olacak. Böylece PKK'nın evlerini yıktığı vatandaşlarımıza daha güzel evleri yapıp teslim edeceğiz.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki illerimizde toplam 67 bin yeni konut yapıyoruz. Bölgede modern hastaneleri yapmaya devam edeceğiz. 15 tane yeni hastane daha yapıyoruz. Böylece 1640 yatak ilave kapasite getiriyoruz. Diyarbakı'ın 33 bin kişilik stadyumu hızla yapılıyor.

Terörden zarar gören iş yeri kapanan kardeşlerimize de 255 milyon tazminat ödüyoruz. 6 bin aileye verdiğimiz desteği genişletiyoruz, 10 bin aileye destek vereceğiz. Sosyal yardım sosyal hizmet yatırımları için 400 milyon liralık bir kaynak ayırıyoruz. Liste uzayıp gidiyor...

23 vilayetimizde AK Parti iktidarından önce 14 yılda 2002'ye kadar yapılan yatırım tutarı sadece 30 milyar liraydı, AK Parti iktidarındaki 14 yıllık dönemde 80 milyar liralık yatırım yapıldı yani 80 katrilyon. Ve biz bunları terör örgütüne rağmen yaptık. Yılmadık, yapmaya devam ettik. Terör örgütünü aradan çıkardığımızda bölge uçacak. Terörden kurtulmak için kararlılığımız devam ediyor. Öldürülen masumların, şehitlerin hesabını soracağız.

"KAÇACAK DELİK ARARSINIZ..."

Biz bölgecilik yapmadık, yapmıyoruz, yapmayacağız. Sizde bu heyecan kardeşlik oldukça hiç kimse bizimle başa çıkamaz. 6-7 Ekim olaylarını hatırlıyorsunuz değil mi? 53 masum kardeşlerimizin kanına girenlerin, ölümüne sebep olanların kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Aklı başlarına gelmemiş, vatandaşları sokaklara çağırıyorlar. Vatandaş sokağa inerse, siz kaçacak delik arayacaksınız. Şimdi siz vatandaşı sokağa çağırıyorsunuz, Diyarbakırlı sokağa iner ama ay yıldızlı bayrağı ile iner.

"BİNLERCE KİLOMETRE ÖTEDEN GELEREK SURİYE'DE AMELİYAT YAPANLAR BİZE LAF SÖYLEYEMEZ"

Biliyorsunuz Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonu yapıyoruz. Diyorlar ki burada Türkiye neden operasyon yapıyor? Fırat Kalkanı ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Suriye ile 910 km hududumuz var. Sürekli oradan kalleş terör örgütleri, DAEŞ, PYD, YPG gibi PKK uzantıları ülkemize sızıyorlar, işte en son Gaziantep'te düğünde 54 vatandaşımızı şehit ettiler. 29 tanesi, 12 yaşından küçük çocuklardı. Siz günahsız çocuklardan ne istiyorsunuz? Attıkları roketlerle 21 vatandaşımızı yokettiler. Biz ne yapacağız, bekleyecek miyiz? Bir bomba daha atılırsa canınıza okuyacağız.

"TÜM MİKROPLAR TEMİZLENİNCEYE KADAR..."

Celabrus'a girdik. DAEŞ, PYD, YPG'lileri, bütün mikropları temizleyinceye kadar devam edeceğiz. Hükümet Kürtlere karşı diyorlar. Kürtler ve Türkler başımızın tacı. Biz terör örgütlerine karşıyız. Terör örgütlerini besleyerek Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışıyorlar, bu millet buna müsade etmeyecek. Milletimizin vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Bize nasihat verenler önce kendilerine baksın, binlerce km'den gelip Suriye'de Irak'ta ameliyat yapanlar bize laf söyleyemezler. Biz Suriye'de Irak'ta beraber yaşadık. Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim için olmazsa olmaz. Anlamsız bir savaş uğruna daha fazla yokolması bizim kabul edeceğimiz bir şey değildir. Güney sınırımızda yapay devlet kurulmasına asla izin vermeyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.