FETÖ Şerif’i Tekalan’ın Habervaktim’e açtığı dava sonuçlandı

FETÖ Şerif’i Tekalan’ın Habervaktim’e açtığı dava sonuçlandı
FETÖ’nün önde gelen isimlerinden olan firari Rektör Şerif Ali Tekalan’ın 2015’te sitemiz yöneticileri Fatih Akkaya ile Yunus Bakar'a açtığı dava sonuçlandı.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün(FETÖ) önde gelen isimlerinden olduğu yeni yeni anlaşılan, kamuoyunun Fatih Üniversitesi Rektörü olarak tanıdığı Şerif Ali Tekalan’ın 2015’te sitemiz yöneticilerine açtığı dava sonuçlandı.

Hakkında tutuklama kararı olan ve yurt dışına kaçan FETÖ imamları arasında yer aldığı yeni ortaya çıkan Şerif Ali Tekalan, Mart 2015’te Habervaktim.com yöneticileri Fatih Akkaya ile Yunus Bayar aleyhine dava açmıştı.

O tarihlerde Fatih Üniversitesi Rektörü olan Şerif Ali Tekalan, hakkında Ocak 2014’te sitemizde yayınlanan bir yazıdan rahatsız olmuş ve dava ile sitemiz yöneticilerini sindirmeye çalışmıştı.

BUGÜN YAŞANANLARI HABER VEREN O YAZI

Ocak 2014’te sitemizde yayınlanan o yazıda, “17-25 Aralık operasyonları”nın “yolsuzluk kılıfı” ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın şahsında AK Parti’yi, AK Parti’nin şahsında Türkiye’yi, Türkiye’nin şahsında da; “Ortadoğu” başta olmak üzere “İslâm dünyası”nı hedef aldığı anlatılıyor; ne olup ne olmadığı  kamuoyunca 15 Temmuz 2016’dan sonra ancak anlaşılan “cemaat” gerçeğine yani FETÖ’ye işaret ediliyordu.

17-25 Aralık operasyonlarının hemen ardından yayınlanan o yazıda öncelikli hedefin üstüne basa basa “Tayyip Erdoğan’sız bir AK Parti” olduğuna vurgu yapılıyor ve şöyle deniliyordu: “Gezi terörü” ile “Operasyon terörü” arasında “paralel bir bağlantı” vardır... O halde, rahatlıkla; “Operasyon, Gezi’nin devamı”dır, diyebiliriz... Yine demek oluyor ki; “Gezi” ile amaçlarına ulaşamayanlar, 17 ve 25 Aralık taarruzları ile hedeflerine ulaşmaya çalıştılar. Hedef belli; “Erdoğan’sız AK Parti!”

resized_165f1-1e79serif2.jpg

YAZININ ŞERİF ALİ TEKALAN’LA İLGİSİ

O yazıda “cemaat”in “uluslararası komplo”ya “taşeron” ve “maşa” olduğu, “AK Parti’ye Genel Başkan, Türkiye’ye Başbakan” ararken, Fethullah Gülen’den sonra “cemaat”in başına kimin geçeceğinin konuşulmaya başlandığı anlatılıyor ve…

FETÖ’nün önde gelen imamlarından biri olduğu bugün anlaşılan ve firari olan dönemin Fatih Rektörü Şerif Ali Tekalan’ın “cemaat” içindeki etkinliği ve Gülen’e yakınlığı ile “cemaat”in tayin ve istişare heyetinde yer aldığı gibi çok kritik bilgiler ifşa ediliyordu.

Tekalan, o tarihlerde “cemaat”in gücüne güvenerek olsa gerek, herhangi bir girişimde bulunmuyor.

Ta ki 1 yıl sonrasına yani Ocak 2015’e kadar.

“Cemaat”in gerçek yüzü ortaya çıkmaya, “cemaat” güç kaybetmeye başlıyor; Tekalan da Ocak 2015’te yargıya koşarak, 1 yıl önceki bu yazıdan ötürü Habervaktim.com aleyhine dava açıyor.

Tekalan’ın Rektörü olduğu Fatih Üniversitesi avukatları aracılığıyla açtığı davada, “Açık iftira olan, husumet ve kuşku doğuran ifadeler ve iddialar ile müvekkil Şerif Ali Tekalan’ın kişilik haklarına açık ve ağır saldırıda bulunulduğu” ileri sürülüyor.

4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.

Mahkeme Habervaktim’de yayınlanan bu yazıyı “basın özgürlüğü içinde” değerlendirerek, Şerif Ali Tekalan’ın açtığı davayı reddetti.

ŞERİF ALİ TEKALAN KİMDİR?

Şerif Ali Tekalan, 1990’da TÜBİTAK’a atanmış, burada bir süre Tıp Araştırma Grubu Yürütme Komitesi sekreterliği yapmış, 1992 yılında Turgut Özal tarafından YÖK üyeliğine seçilmiş, 2006 yılında Uluslararası Üniversiteler Birliği başkanlığına getirilmiş, 2010 yılında da Fatih Üniversitesi rektörü olarak atanmıştı.

Savcılık, Habervaktim.com'un Ocak 2014'te FETÖ yöneticisi olduğunu ifşa ettiği Şerif Ali Tekalan hakkında Mart 2016’da "terör örgütü FETÖ yöneticiliği" suçundan gözaltı kararı çıkardı, ancak Tekalan çoktan yurt dışına kaçmıştı. Tekalan şuan firari ve aranıyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum