En kritik bölgeye harekat başladı!

En kritik bölgeye harekat başladı!
Sınırda 97 kilometrelik bir alanı ÖSO güçleri ile kontrol altına alan TSK’nın iç kesimlere doğru ilerliyor.

Türkiye’nin tank, top ve savaş uçağı desteğindeCerablus ve Çobanbey’den ilerleyerek Cerablus-Azez sınır hattını tamamen kontrol altına alan muhalifler, önceki akşam sınırın son noktası olan Kandura köyünde buluşarak iki yakayı birleştirdi. Fırat Kalkanı Harekâtı’nda DEAŞ’in Rakka’dan sonra önemli merkezlerinden olan El Bab’ın alınmasına yönelik üçüncü cephe açılacak.  

ÇOBANBEY’DE 10 KİLOMETRE DERİNLİK

Cerablus-Azez hatında 97 kilometrelik sınır şeridi DAEŞ’ten temizlenirken muhalifler yönünü Bab ve Halep’e çevirdi. Cerablus’un güneyinde 30 kilometre, Çobanbey bölgesinde 5 ila 7 kilometre derinliğe ulaştı. Bazı noktalarda kontrol altına alınan derinliğin 10 kilometreye ulaştığı bildirildi. Çobanbey kesiminde Türkiye sınır hattındaki stratejik tepelerin alınması sonrası sınır hattı ile iç bölgeler arasındaki bağlantıyı sağlayan geçiş güzergâhları kontrol altına alındı. 

GÜÇ TAKVİYESİ

İç bölgelere kaçan IŞİD’li grupların hareketi sınır hattında Heronlarla yakından izlenirken Türkiye açısından büyük önem arz eden Halep’in El Bab ilçesinin IŞİD’ten alınması için sınır hattına güç takviyesi yapılıyor. Dün IŞİD grupları ile ÖSO güçleri arasında yer yer kısa süreli temas yaşanmasına rağmen kapsamlı operasyonlar gerçekleşmedi. Sınır hattının alınması ile iç kesimlere dün birçok noktadan güç ve mühimmat takviyesi yapıldı. Kapsamlı operasyonlar için hazırlıklar gözden geçirildi. 

BÜYÜK ORANDA GERÇEKLEŞTİ

Sınırda 97 kilometrelik bir alanı ÖSO güçleri ile kontrol altına alan TSK’nın iç kesimlere doğru ilerlemesiyle, Türkiye’nin Suriye topraklarında oluşturmaya çalıştığı, “teröristten arındırılmış bölge” büyük oranda gerçekleşti. Bab’ı alınması ile Türkiye’nin Suriye içinde, “güvenli bölge” oluşturmaya yönelik girişiminde önemli mesafe katedilecek. 

HALEP'E ULAŞAN YOLLAR ALINACAK

Önümüzdeki günlerde ilk etapta Bab, daha sonra Halep’e ulaşan önemli üslenme alanları alınmaya çalışılacak. Hazırlığı süren, ‘Üçüncü Cephe’de ilk etapta Bab ve Halep koridoru kesilecek, PYD’nin Kobani’den Afrin’e ulaşmak için oluşturmaya çalıştığı ‘Kürt koridoru’ da engellenmiş olacak. Türkiye’nin Halep’e girmesi beklenmiyor ancak İdlip ve Halep’te rejime karşı savaşan muhalif grupların desteklenmesiyle planın uygulamaya geçirilebileceği de ifade ediliyor.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.