Harekat Merkezi'nde dikkat çeken detaylar

Harekat Merkezi'nde dikkat çeken detaylar
Fırat Kalkanı operasyonunun yönetildiği Genelkurmay Harekat Merkezi'nden yayınlanan fotoğraflarda dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

Terör örgütlerine karşı hem sınır içinde hem de sınırın Suriye ve K. Irak tarafında terör örgütlerine karşı aralıksız sürdürülen operasyonlarGenelkurmay Harekat Merkezi'nden yönetiliyor.

Türkiye’nin 24 Ağustos’ta başlattığıFırat Kalkanı operasyonu kapsamında harekâtının başladığı ilk günden itibaren başta Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Komuta Harekât Merkezinde olmak üzere Kara ve Hava Kuvvetleri Harekat Merkezleri ile harekata iştirak eden tüm ilgili komutanlıklar harekat merkezlerinde 7/24 saat esasına göre çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Güneydoğu’da ve K.Irak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar ve sınırın Suriye tarafında teör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD ve DAEŞ’e karşı sürdürülen operasyonlar MİT ve Dışişleri Bakanlığı’ndan yetkililerin de katıldığı bu harekât merkezinden an be an izlenerek komuta kademesi tarafından yönetiliyor.

fyuot_1473149315_1033.jpg

İKİ KRİTİK İSİM SICAK BÖLGEDE

Kritik bölgede operasyonu 2. Ordu komutanı ve Özel kuvvetler komutanı yönetiyor. İki komutan da sıcak bölgelere giriyor.

13 GÜNDÜR HER SABAH SAAT 06:30'DA

13 gündür her sabah Genelkurmay Harekat Merkezinde saat 6:30’da bu toplantı yapılıyor Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları operasyonları görüntülü brifingle her an takip ediyor.

DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Harekat merkezinin yayınlanan fotoğraflarında komuta kademesinin arkasında duran haritalar mozaikleniş durumda. Arka tarafta yer alan haritalar Cerablus’a ait. İnsansız hava aracıyla çekilen görüntülerin birinde Cerablus’u tüm sokak, cadde ve kritik noktaları rahatlıkla görüntülenebiliyor.

Duvarda yer alan ikinci haritada ise Cerablus A-B-C-D olarak 4 parçaya ayrıldığı görülüyor.
 

K. IRAK DETAYI

Hulusi Akar’ın önünde açık olan 4 ekrana yer alan ve insansız hava araçları tarafından iletilen görüntülerde sağ alttaki görüntü ise dikkat çekti. Gözcü insansız hava aracının gönderdiği bu görüntüde K.Irak yer alıyor. Komuta Kademesindeki komutanların önünde yer alan görüntüler sadece Suriye’ye ait değil.

HABER7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.