Türk heyeti Gülen'in iadesi için ABD'ye gitti

Türk heyeti Gülen'in iadesi için ABD'ye gitti
Başbakan Yardımcısı Mehdi Eker ve 5 kişilik ekip FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için ABD'ye gitti.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için ABD'de bir dizi görüşme yapacak olan AK Parti heyetine başkanlık eden Başbakan Yardımcısı Mehdi Eker, havaalanında bir basın açıklaması yaptı. Eker, "ABD için 11 Eylül ne ise bizim için de 15 Temmuz odur. ABD''nin bizi anlayışla karşılayacağını umuyorum" dedi 

Eker'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 5 milletvekili arkadaşımızla ABD'ye gidiyoruz. Orada bir dizi görüşme gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 25 ziyaretten oluşan bir program hazırlandı. Gerek Cumhuriyetçi gerek Demokrat Parti'den gerek kongre üyesi ve Temsilciler Meclisi üyelerinden randevu alındı. Ayrıca düşünce kuruluşları ve medya kuruluşlarıyla Cuma günü akşamına kadar görüşmeler yapılacak. Oldukça yoğun bir programımız var. Biz AK Parti'yi temsilen gidiyoruz. Tabii bizim gerek FETÖ terör örgütünün elebaşının iadesiyle ilgili gerekse orada Türkiye aleyhine yapılmakta olan lobi faaliyetlerinin bir şekilde olumsuz etkilerini bertaraf etmek için görüşmelerimizi tekrarlayacağız. Bu son heyet olmayacak bundan sonra da arkadaşlarımız gerek parlamento heyeti, gerek bakan arkadaşlarımız gidecek. 

FETÖ İÇİN  SEFERBERLİK BAŞLATMIŞ DURUMDAYIZ

Şu anda Başbakan Yardımcımız sayın Numan Kurtulmuş Chicago'da bulunuyor, bir dizi görüşmelerde bulunuyor. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı bu terörist darbe teşebbüsünün etkilerini bertaraf etmek için tabiri caizse bir seferberlik başlatmış durumdayız. Afrika, Asya, ABD, Avrupa'da çok sayıda ülke var. Bu ülkelerde gerçekte onlar için de tehlike olduğunu uyarmak, bunların zararını insanlığa muhtemel zararlarını, potansiyel zararlarını deşifre etmek ve anlatmak önemli. ABD'de görüştüğümüz kişilerle bu konunun Türkiye için ne kadar önemli olduğunu, dolayısıyla bunun siyasi karar olduğunu, suçluların iadesi anlaşmasındaki hükümler yerine gelecek. Bir de milletimizin bu konudaki beklentisi, kararlılığı ve bu manadaki taleplerimizi de görüşmelerimiz esnasında dile getireceğiz. Ziyaretimizin temel nedeni bunlardır. 

SORGULAMALAR SÜRECİ BİRAZ YAVAŞLATTI

Tüm randevular alındı. Bunlar içinde komite üyeleri ve daha başka isimler var. Dönüşte bunları sizinle paylaşacağız. Daha önce 17-25 Aralık süreci ve ertesinde orada hazırlanan bir iddianame var FETÖ ile ilgili. Fetullah Gülen'in bu konuyla ilgili hazırlanmış olan dosyanın içeriği, kabul edilen iddianame ABD'ye iletildi. 15 Temmuz sonrasında dosyanın 15 Temmuz'la ilgili, Fetullah Gülen'in dahli ve yönlendirmesiyle ilgili, gözaltına bulunanlardan, sorgulamalar esnasında birtakım itirafta bulunanlar oluyor. Bu süreci biraz uzattı. ABD'den de yapılan ziyaretlerde gerek Genelkurmay Başkanı gerek Başkan Yardımcısı Sayın Biden ve uzmanlar heyeti geldi. Onlar da prosedürün daha rahat tamamlanmasıyla ilgili konuştular.

ABD İÇİN 11 EYLÜL NE İSE BİZİM İÇİN 15 TEMMUZ AYNISIDIR

Biz Türkiye ile ABD'nin dost ve müttefik bir ülke olduğunu bu ilişkiye yakışır bir şekilde bunun sonuçlanacağını umuyoruz. Sonuçta samimi ve içtenlikle işbirliği yapmak istediklerini, Türkiye'ye yardımcı olacaklarını deklare ediyorlar. Prosedürü tamamlayıp, milletimizin bu konudaki beklentisini dile getiriyoruz. Bunu inançla, inatla ve kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Herhangi bir ülke için güvenliği tehdit eden saldırı neyse bizim için odur. ABD için 11 Eylül ne ise bizim için de odur. 15 Temmuz bizim için bundan daha az önemli değildir. Doğrudan sayın Cumhurbaşkanımıza, TBMM'ye, masum insanlarımızın hayatına kastedilmiş hain ve terör saldırısıdır. F-16'larla Cumhuriyet tarihinde TBMM bombalanmamıştır. 11 Eylül'de Pentagon nasıl saldırıya uğradıysa, ABD'nin haklı tepkilerini çektiyse, biz bunu nasıl anlayışla karşıladıysak bizim de aynı işbirliği ve anlayışı beklediğimizi görüşmelerimizde dostane biçimde dile getiriyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.