AK Parti heyeti Gülen için ABD'de

AK Parti heyeti Gülen için ABD'de
AK Parti milletvekillerinden oluşan bir heyet, ABD'nin başkenti Washington'da temaslara başladı.

Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ali Sarıkaya, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Ahmet Berat Çonkar, milletvekilleri Ravza Kavakçı Kan, Sena Nur Çelik ve Emine Nur Günay'dan oluşan AK Parti heyeti ilk olarak Amerika Türk Koalisyonu (TCA) adlı sivil toplum kuruluşunu ziyaret etti.

TCA Başkanı Lincoln McCurdy'den faaliyetleri hakkında bilgi alan heyet daha sonra ABD'deki en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) yöneticileriyle bir araya geldi ve CAIR Başkanı Nihad Awad ile görüştü. Buradaki görüşmeye Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da katıldı. Heyet, daha sonra Kongre üyeleriyle görüşmeler için ABD Kongresi'ne geçti.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, bu akşam geleceği Washington'da heyetin hafta boyunca sürecek temaslarına başkanlık edecek. AK Parti heyeti, çok sayıda Senato ve Temsilciler Meclisi üyesinin yanı sıra düşünce kuruluşları, basın ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüşmeler yapacak.

"Gülen ABD için de tehdit"

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, AA muhabirine heyetin temasları hakkında bilgi verirken, 4 gün boyunca Washington'da görüşmeler yapacaklarını, 5 milletvekilinin bulunduğu heyete AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in başkanlık edeceğini aktardı. ABD Kongresi üyeleriyle bir araya geleceklerini belirten Kan, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, basınla ve ABD toplumunun farklı unsurlarıyla da görüşmeler yapacaklarını söyledi.

Kan, "15 Temmuz darbe girişimi, sonrasında yaşananlar, Gülen'in iadesi, Suriye'de yaşananlar ve ABD ve Türkiye'nin ortak ilgi alanları olan birçok konuyu konuşmayı planlıyoruz." dedi.

Gülen'in iadesi için gerekli bazı belgelerin ABD makamlarına teslim edildiğini hatırlatan Kan, bundan sonraki hukuki süreci de ele alacaklarını, Gülen'in sadece Türkiye için değil, ABD için de tehdit olduğunu anlattıklarını dile getirdi.

Kan, "Bundan sonrası için de bizim ne yapmamız gerekiyor, bununla ilgili görüş alışverişinde bulunacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.