Merkel'den Almanları çıldırtacak Türkiye savunması

Merkel'den Almanları çıldırtacak Türkiye savunması
Almanya'da günlerdir eleştirilerin hedefinde olan Merkel, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanan geri kabul anlaşmasını savundu.

Federal Parlamento’da bütçe görüşmeleri kapsamında konuşan Merkel, anlaşmanın hem AB, hem de Türkiye’nin çıkarına olduğunu belirtti.

GERİ KABUL ANLAŞMASI SAYESİNDE EGE'DE ÖLÜMLER DURDU

Muhalefet tarafından sıkça eleştirilen geri kabul anlaşmasını savunan Merkel, anlaşmanın önemli ve gerekli olduğunu söyledi. Anlaşma öncesinde Ege’de çok sayıda sığınmacının hayatını kaybettiğini hatırlatan Merkel, ”Anlaşmayı imzaladığımızdan bu tarafa Ege’de hemen hemen kimse ölmek zorunda kalmadı” dedi. Türkiye ile imzalanan geri kabul anlaşması sayesinde durumun bir yıl öncesine göre çok daha iyi durumda olduğunu kaydeden Merkel, geri kabul anlaşmasının benzerinin Kuzey Afrika’dan gelen sığınmacı akınına karşı da yapılabileceğini söyledi. Merkel, “Türkiye ile imzalanan anlaşma, Mısır ya da Tunus ile yapılabilecek benzer bir anlaşmaya model niteliğinde” diye konuştu.

DARBE GİRİŞİMİ VURGUSU

Angela Merkel, muhalefetin hükümetin Türkiye’ye taviz verdiği yönündeki eleştirilerine ise, ”Türkiye insan haklarını ihlal ederse bunu açıkça ifade ederiz. Türkiye’de askeri darbe girişimi başarısız olduysa, darbe girişiminin başarısız olmasının ve insanların sokağa çıkmasının doğru olduğunu da söyleriz” karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.