Star Gazetesi Yazarı Halime Kökçe: Savcıları göreve çağırıyorum...

Star Gazetesi Yazarı Halime Kökçe: Savcıları göreve çağırıyorum...
Star Gazetesi yazarlarından Halime Kökçe, eski milletvekili Sabri Tekir'in kendisi hakkındaki iftiralarına yanıt vererek, "Savcıları göreve çağırıyorum Tekir'in yazdıklarını ihbar kabul edip, beni soruştursunlar" dedi.

StarYazarı Halime Kökçe, eski milletvekili Sabri Tekir'in kendisi hakkındaki iftiralarına yanıt vererek, "Savcıları göreve çağırıyorum Tekir'in yazdıklarını ihbar kabul edip, beni soruştursunlar" dedi.

Star Gazetesi Yazarı Halime Kökçe, önceki gün kaleme aldığı yazısında, eski Refah Partisi İzmir Milletvekili  ve 54. Hükümet’te Devlet Bakanı Sabri Tekir'in, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) İzmir Kestanepazarı'ndaki ilk kuruluş yıllarında "Fethullah Gülen'in talebesi olduğunu ve “Biz ‘Fetullah Hocaefendi’nin özel yetiştirmesiyiz. Bize Risaleler’den önce Rus klasiklerini okuttu” dediğini hatırlatarak, Tekir’in Erbakan Hoca’yı Altınoluk’ta ziyareti sırasında “Hocaefendinin selamını getirdim” sözlerini, Erbakan’ın ise “Bunca zaman neredeydiniz”le başlayan sitemlerini birlikte değerlendirerek önemli bir saptamada bulunmuştu. Kökçe, “Hiç alakadar olmadıklarını sandığımız Refah Partisi’nden bakan dahi çıkarmışlardı. 54. Hükümet’te Devlet Bakanı görevi verilen Sabri Tekir Refah Partisi İzmir Milletvekili’ydi” ifadesine yer vermişti.

Kökçe, Tekir’i hedef almadan, yazısında FETÖ’nün siyaseti partilere tasallut etmesiyle ilgili önemli uyarılarda bulunmuştu.

Tekir de Kökçe’nin bu yazısı üzerine kişisel Facebook hesabında, Kökçe'ye yönelik ağır iftiralarda bulunmuştu. Kökçe’nin 4-5 ay Aksiyon dergisinde telifli çalışmasından hareketle, Kökçe’yi “FETÖ”cü ilan edip, Kökçe’nin bir dönem öğretmenlik yaptığı ve hala faaliyetini legal olarak sürdüren Sultan Fatih Koleji’ni FETÖ’nün koleji olarak nitelendirmişti. Tekir bununla da yetinmeyerek, FETÖ’nün Kökçe’ye Kürt açılımı üzerine doktora tezi yazdırdığını ileri sürüp, Kökçe’yi kızlık soyadından hareketle, Kökçe’nin “Karakaşiler’den olabileceğini” söyleyip Kökçe’yi bir de Sabataist yapmıştı.

KÖKÇE SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI: BENİ SORUŞTURUN

STAR Yazarı Kökçe, Tekir'in iftiralarına bugünkü köşe yazısından oldukça net bir cevap verdi. Aksiyon dergisinde "4-5 ay süreyle telif karşılığında çalıştığını" söyleyen Kökçe, FETÖ’cü olmayan Sultan Fatih Koleji’nde bir dönem öğretmenlik yaptığını ifade etti. Kökçe, "Kendisine de ifade ettim. FETÖ soruşturması yapan savcıları buradan göreve çağırıyorum, Sabri Tekir’in yazdıklarını ihbar kabul edip beni soruştursunlar" çağrısında bulundu.

TEKİR FETÖ’YÜ LANETLEMEDİ

Kökçe yazısında ayrıca önemli bir ayrıntıya dikkat çekerek, “Sabri Tekir, 15 Temmuz’daki darbe girişimini FETÖ’nün yaptığını tüm Türkiye biliyor ve haykırıyorken facebook sayfasında yazdığı uzun darbe analizinde bir kere bile FETÖ kelimesini kullanmamıştır. Herhalde Sabri Tekir ben kendisinin ismini hasbelkader zikredince FETÖ’yü fark edebildi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.