Canikli'den Rakka'ya operasyon açıklaması

Canikli'den Rakka'ya operasyon açıklaması
Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı Canikli açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar kurulu toplantısında görüşülen konulara ilişkin açıklama yaptı. Nurettin Canikli, "Operasyonlarla 155'i bombalı eylem 229 olay engellendi. 39 bombalı araç, 19 canlı bomba saldırısı engellendi" dedi. Canikli gelen bir soru üzerine, terör örgütü DAEŞ'in sözde başkenti olan Rakka'ya, ABD ile ortak operasyona sıcak baktıklarını söyledi. 

Canikli'nin konuşmasından satırbaşları;

Mağduriyetlere fırsat verilmemesi ifade edilmiş ve FETÖ'yle mücadele konusunda Bakanlıklarımızın yaptığı çalışmalar değerlendirilmiştir. Ayrıca diğer terör örgütleriyle ilgili olarak mücadele konusunda yapılan çalışmalar ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmiş ve özellikle, bölücü terör örgütüyle mücadele kuvvetli kararlılık bir kez daha gösterilmiştir. 15 Ağustos, 7 Eylül tarihlerinde orta ölçekte 12 farklı noktada operasyonlar gerçekleştirilmiştir. 

Kars Kağızman, Bingöl Merkez, Tunceli Merkez, Diyarbakır Hani, Şırnak Ilıcak, Şırnak Merkez, Hakkari Şemdilli ve Çukurca bölgelerinde operasyon düzenlenmiştir. Bu bölgeler uzun süredir operasyon yapılmayan bölgelerdir. Türkiye'de operasyon yapılmayan bölge kalmamıştır. Operasyonlar ve çalışmalar devam etmektedir.

Kamu ile paylaşılmayan dataları paylaşmak istiyorum. 13.1 ton, 15 ağustos- 7 Eylül arasında bölücü terör örgütü mücadelesinde amonyum nitrat ele geçirildi. 129 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Bugüne kadar 229 tane önemli olay önceden engellenmiştir. Güvenlik güçleri ve istihbarat birimlerimizin yaptığı çalışmalarla engellenmiştir. 155 tanesi patlayıcıların engellenmesi, 19 canlı bomba hadisesinin engellenmesi, 24 olay eylem yapma hazırlığındaki kişilerin ele geçirilmesi, geri kalanı ise bombalı araçların bulunmasıdır. Güvenlik güçlerimiizn aldığı tedbirlerle önceden engellenmiştir. 

24 ağustos saat 04.00'te başlatılan Fırat Kalkanı operasyonu yürütülüyor. Temel amacı sınır güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu uluslararası imkanın hakkın sonucu yapılıyor. Bir top atışı, 27 havan atışı ve 2 roket atışı gerçekleştirilmiş ve 21 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir, Türkiye toprakları içinde, Suriye'den yapılan saldırılarla. Gaziantep'te de Suriye'den gelen canlı bomba ile 54 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Temel amaç hudut güvenliğinin sağlanmasıdır. 

RAKKA'YA OPERASYONA TÜRKİYE OLARAK SICAK BAKIYORUZ

Canikli, terör örgütü DAEŞ'in sözde başkenti olan Rakka'ya, ABD ile ortak operasyon düzenlenip düzenlenmeyeceğine ilişkin soruya "Sayın Obama'ya da ilettik, biz Türkiye olarak böyle bir operasyona sıcak bakıyoruz" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.