Kapıkule’den Hakkâri’ye akıllı gözle takip!

Kapıkule’den Hakkâri’ye akıllı gözle takip!
HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Türkiye’de her bir metrekareyi izleyebilecek projeyi anlattı.

Hava Elektronik Sanayii (HAVELSAN) Genel Müdürü Atalay, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra önemi daha da artan HAVELSAN’ın; iç ve dış tehditleri, terörle mücadele operasyonlarını ve ülkenin geleceğini etkileyecek dev projelerini açıkladı. “Türkiye için kritik görevlere talibiz” ifadesini kullanan Atalay, şunları söyledi:

KENTLERİN GÖZÜ TEK KOMUTADA

Türkiye genelindeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi projesi tüm hızıyla sürüyor. ASELSAN’ın ana yükleniciliğindeki bu projede HAVELSAN yazılım konusunda alt yüklenici olarak yer alıyor. Tüm MOBESE sistemi baştan aşağı yenileniyor. 900 milyon TL bütçeli proje kapsamında Türkiye’nin her noktasına en son teknoloji IP kameralar yerleştirilecek. Kapıkule’den giren biri, akıllı sistemlerle Hakkâri’ye kadar izlenebilecek. Araç plakası, yüz-kimlik tanıma sistemi olacak. Tüm alt parçaları ile birbirine entegre olacak sistemin tek elden kontrolü ve izlenmesi için Ankara’da bir komuta kontrol merkezi olacak; tüm il ve ilçelerde izleme merkezleri kurulacak.

SİBER GÜVENLİK

Siber güvenlikte yerli ve milli çözümler olmazsa “Güvendeyim” diyemezsiniz. ASELSAN ve TÜBİTAK ‘milli kripto’ konusunda yetkili kurumlardır. HAVELSAN, güvenli haberleşme, güvenli altyapılar ve yazılım güvenliği konularında siber güvenlik çalışmalarını sürdürüyor. Kritik altyapı tesislerinin siber güvenlik ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımız var. Bazı kurumlara da ürün ve çözümlerimiz ile halihazırda hizmet sunuyoruz. Mart ayında Ulaştırma Bakanı’mız ve Milli Savunma Bakanı’mızın da katıldığı bir törenle Türkiye’nin ilk Siber Güvenlik Savunma Teknolojileri Merkezi’ni (SİSATEM) hayata geçirdik. HAVELSAN, ülkemiz için tamamen milli, güvenli sistemleri ve ürünleri üretirken, diğer yandan da kurumların siber güvenlikle ilgili ihtiyaçlarına cevap veriyor. Siber güvenlikte bir “mükemmeliyet merkezi” konumundayız. SİSATEM’de bir yandan korumasını üstlendiğimiz kurumların siber güvenlik ihtiyaçlarını sağlarken diğer yandan da ürün geliştirme, uzaktan izleme, eğitim ve test işlemlerini gerçekleştiriyoruz.

ÇATIŞMA SİMÜLATÖRÜ

Özel Harekât birliklerini eğitmek üzere bir meskûn mahal çatışması simülatörü hazırlıyoruz. EYP dahil çeşitli silahın yer aldığı bir simülatör olacak. Bu simülatör merkezini başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin faydasına sunmayı amaçlıyoruz.

SAĞLIK BİLİŞİMİ ÇALIŞMALARI

Sağlık sektöründe uluslararası standartlarda marka ürün ve marka hizmeti üretiyoruz. Daha önce 38 askeri hastanede geliştirdiğimiz sağlık bilişimi alanındaki tecrübelerimizle entegre sağlık kampusu projelerinde önemli roller üstleniyoruz. HAVELSAN buna özel bir birim oluşturdu ve yatırımlarımız devam ediyor. Sağlık bilişimi alanında, dünya ölçeğinde büyük ve uluslararası model alınabilecek çözümleri hayata geçiriyoruz. Sektör oyuncularını HAVELSAN iş ekosistemi ile bir çatı altında topladık, birlikte çalışıyoruz. Hedefimiz, bu alanda Türkiye’nin mükemmeliyet merkezi ve dünya pazarlarından önemli ölçüde pay alacak bir dünya markası olmak.

SİMÜLATÖRLE SAVAŞ PİLOTU EĞİTİMİ

HAVELSAN’ın, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın projesiyle Türkiye’nin ihtiyacı olan pilotların eğitimine destek vereceğini belirten Genel Müdür Atalay, bu konudaki çalışmaları şöyle anlattı:

ÜRÜN VE EĞİTİM

Jet ve helikopter pilotlarının uçuş eğitimleri, belli aşamaya kadar simülatörler üzerinde HAVELSAN tarafından verilecek. THY’den ya da Silahlı Kuvvetler’den geçmişte ayrılmış, emekli olmuş pilotların eğitici olarak sisteme kazandırılması da öngörülüyor. Bugüne kadar birçok hava platformunun simülatörünü tamamlayıp teslim ettik. Artık sadece ürün olarak değil, eğitim olarak da hizmet vereceğiz.

BİLGİ SİSTEMİ

Hava Kuvvetleri, HAVELSAN tarafından tasarlanan ve üretilen HVBS (Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi) ile en küçük birimden en büyük birime kadar harekât planlamasını tek sistemle yapıyor. Daha önce günler mertebesinde süren planlama işlemi saat seviyesine kadar düşüyor. 2007’den beri kullanılan sistem sayesinde Hava Kuvvetleri’nin tüm iş ve işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.