Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ mağdurları için talimat verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ mağdurları için talimat verdi
FETÖ üyesi diye yanlış ihbar nedeniyle işten atılanlar görevlerine dönebilecek.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖoperasyonlarında özellikle kamudan atılan ve açığa alınanlardan terör örgütüyle ilişkisi olmayanların mağdur edilmemesiyle ilgili çalışma başlatılıyor. Bu konuda çok sayıda şikâyet olması ve ileride doğuracağı hukuki sonuçlarının karşılanmasında güçlükler yaşanacağına ilişkin değerlendirmeler üzerine, 3 aşamalı mağduriyet planı yapıldı.

SİNYAL YILDIRIM’DAN GELDİ

Hukukçularla bu konuda sık sık değerlendirme yapan Başbakan Binali Yıldırım, bunun ilk sinyalini 13 Ağustos’ta Çankaya Köşük’nde medya temsilcileriyle yaptığı toplantıda, “Bu örgütle irtibatı kendi isteğiyle olanlar ile hasbelkader burayla ilişki içinde olmuş olanları ayırmamız gerektiğini düşünüyorum” sözleriyle verdi. Yıldırım geçen hafta da bu konuda mağduriyet yaratılmaması için çalışma başlattıklarını söyledi. Hükümet yetkilileri, yaptıkları değerlendirmede, FETÖ’yle mücadele sürecinde kamudan atılan ve açığa alınanlarla ilgili özlük hakları ve bunların kullanımı konusunda bürokratlara talimat verildiğini dile getirdi. Çözüm için 3 aşamalı plan öngörülüyor.

KHK İLE DÜZELTİLEBİLİR

Buna göre, FETÖ ile direkt bağı olan ve darbe girişiminde rol üstlenenlerle ilgili hiçbir çalışma yapılmayacak. Örgütle ilişkisi sempatizan düzeyinde olanların kamuya dönmemesi ama tazminat veemeklilik gibi yasal haklarını almaları tartışılıyor. Tamamen yanlış ihbar nedeniyle işten atılan ve açığa alınanların ise yeni bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile listeleri yayınlanacak ve göreve dönmeleri sağlanacak. Hükümet kaynakları, plan için ince eleyip sık dokuduklarını vezaman alacağını dile getiriyorlar.

Hükümet yetkilileri, bu çalışmanın ilk KHK ile kapatılan ve sonradan isim benzerlikleri ve yanlış değerlendirme yapıldığı ortaya çıkan özel okul ve kurumlarla ilgili düzeltme gibi olacağını ifade ettiler. Bu okulların FETÖ ile bağının olmadığının saptanması üzerine sonradan çıkarılan kararnameyle düzeltme yapıldığını anımsattılar. Aynı yöntemin işten atılanlar için de söz konusu olabileceğini, KHK ile atılan ve açığa alınanlardan suç örgütüyle ilişkisi olmayanların durumunun yine KHK ile düzeltilebileceğini ifade ettiler.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.