Hınçal Uluç'tan çarpıcı açıklamalar

Hınçal Uluç'tan çarpıcı açıklamalar
Hıncal Uluç Fatih Terim'in milli takıma almadığı futbolcular hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 Hıncal Uluç “Terim, milli takıma almadığı futbolcular için ucu vatan hainliğine kadar varan imalarda bulundu. ‘Bana karşı değil, Türk halkına karşı suç işlediler’ dedi. Türk halkına suç işlemenin karşılığı vatana ihanettir. Şimdi bunlar Türk halkına saygısızlık yaptılar, oynamayarak! O zaman sen de saygısızlık yaptın hocam oynatmayarak. Demirören de saygısızlık yaptı; bol keseden primler vadederek, bu kavganın başlamasına sebep oldu. Ayrıca eğer Fransa'da Türkiye şampiyon olsaydı o zaman 'vatana ihanet' cezaları uygulanacak mıydı?" dedi.

KIRMIZI-BEYAZDAN KİM KORKUYOR?

Ulusal birliğin simgesi bayraktır. Bayrağımızın rengi kırmızı-beyazdır. Hırvatistan maçına Gençlerbirliği forması gibi siyah-kırmızıyla çıktı futbolcular. Sponsorluğu yapan firmada FETÖ'cüler mi var? Milli takımı renginden başlayıp bitiriyoruz.
Bu hafta iyice tepem attı.
Türkiye fevkalede kritik günler yaşadı ama bitmedi o günler.
Azalarak devam ediyor.
Bu ülkenin üst düzeyindeki herkes söylüyor; birlik olalım...
Hangi inançtan, etnik kökenden gelirse gelsin tüm vatandaşlarımızı kapsayan ulusal birlik. Ulusal birliğin simgesi de bayraktır. Bayrağımızın rengi kırmızı-beyazdır. Ben bildim bileli Türk Milli Takımı sahaya kırmızı-beyaz formayla çıkar. Geçen hafta futbolcular, Cumhurbaşkanı'nı ziyaret etti, Saray'a gitti. Turkuaz formayla, kırmızı-beyaz yoktu.
Hırvatistan maçı öncesi milli marşımız çalınırken siyah eşofmanla sahada yer aldı. Kırmızı-beyaz yoktu.
Eşofmanlar çıktı, altında siyahkırmızı, Gençlerbirliği forması gibi.
Kırmızı-beyazdan sakıncamız mı var, istemiyor muyuz? Bunca olay içinde bir defa da kırmızı-beyaz kullanılmaz mı?

KİM EMPOZE EDİYOR?

Sponsorluğu yapan hangi spor firmasıysa orada FETÖ'cüler mi var, 'Bu millete kırmızı-beyazı unutturun' diyen. Kırmızı-beyazdan kimin sakıncası var... Ben sahada milli renklerimi görmek istiyorum.
O takımın benim takımım olduğunu hissedemiyorum.
Gerek Rusya ile oynanan özel maçta gerekse Hırvatistan karşılaşmasında rakip takımın formalarında bizimle oynadıkları için ay-yıldız vardı. Bizim karaladığımız, yok etmeye çalıştığımız renkler rakiplerin formasında var. Bizde bunu yapan yok. Kim empoze ediyorsa kırmızı-siyah forma, siyah ve turkuaz eşofman!
Hangi kulüpte görevli olsam ilk teklifi Fatih Terim ile Mustafa Denizli'ye yaparım. İkisinin de geçmişi çok parlak başarılarla dolu. Hata yapmıyorlar mı, yapıyorlar. Hepimiz yapıyoruz. Önemli olan yaptığın hatalardan ders almayı bilmek.

TERİM'İN İMALARI...

Hiçbir açıklama yapmadığı basın toplantısında imalarda bulundu sadece. Biri imalardan sonuç çıkarıp, bir şey yazacak. Ben başka bir sonuç çıkacaracağım.
Terim, 'Ben onu kastetmedim yanlış yazmışsın' diyecek. Ucu vatan hainliğine kadar varan imalar bunlar.
Bana karşı değil diyor, Türk halkına karşı suç işledin. Türk halkına suç işlemenin karşılığı vatana ihanettir.

TÖRE YANLIŞ TERCİH

Bir cümlesinde, 'Ben sadece saha içerisine bakarak değil saha dışına bakarak seçimimi yaptım' diyor. Hocam saha dışına bakarak seçimini yaptıysan ne hazırlık maçında ne da Hırvatistan'a karşı oynatmadığın Gökhan Töre ne arıyor kadroda. Arkadaşının odasına tabanca ile giren, gece kulübünde silahlı olaya karışan Gökhan!
Elinde doğru düzgün stoper yokken;
Serdar Aziz Galatasaray'da başlamadı, Mehmet Topal Fenerbahçe'nin önliberosu... Ömer Toprak'ı kadroya almıyorsun Gökhan'ı almak için. Ancak Gökhan Töre'yi de oynatmıyorsun.
Mantıksal izahı yok.

GRUPTAN 1. ÇIKMALIYIZ

Terim; Gökhan-Ömer tercihinde de yanlış yapmıştır. Hırvatistan'a karşı yenilmemeyi hedefliyorsan Ömer'i seçeceksin. Gökhan'ın yerine onlarca adam var. Bir şey söylüyorsun, bir şey yapıyorsun bunlar birbirleriyle oturmalı. Doğru tercihlerin bir araya getirilmesinin ardından bu gruptan birinci çıkmalıyız, Play- Off'u bile başarısızlık sayıyorum.

HOCALIK ONLARI OYNATABİLMEK

Küçük oyuncuyu herkes oynatır.
Hocalık büyük oyuncuyu oynatmaktır. Marifet büyük oyuncuyu oynatmak, o zaman büyük hoca olursun. Sen açıklama yapmadığın zaman komplo teorileri nereye gidiyor. O zaman her şeyi açık açık söyleyeceksin, 'Ben Hırvatistan maçını kaybetmeyi göze aldım, bu adamlara ceza verdim. Ben bu takımın teknik direktörü olduğum sürece bu adamlar giremez' diyeceksin.
Kararın ne olduğunu da bilmiyoruz.
Şansal Büyüka, Terim'e yakındır, 'Arda'nın milli takıma çağrılacağını biliyorum' yazdı. Terim'e mesleki olarak en yakın gazeteci Şansal'dır. O söylüyor bunu. Finallere o oyuncuların olduğu takımla gittik. Gruplarda galibiyeti olmayan Portekiz şampiyon oldu. Biz de olabilirdik. O zaman vatana ihanet cezaları uygulanacak mıydı? Beni en çok irite eden, konuştuğu laf basit bir disiplin hatasından vatan hainliğine gidiyor.
'Arda Turan vatan haini' desem Fatih hoca, 'Ben öyle bir şey demedim' diyecek.
Arda ile Caner aynı sebepten mi çağırılmadı.
Hepsinin ayrı sebebi var. Ben herkesin ayrı sebebini bilemem.
Hagi, Barcelona'dan, Real Madrid'den yollandı. İtalya ekiplerinde futbolu bırakmaya hazırlanırken, Fatih Terim İstanbul'a getirdi. Kimsenin oynatamadığı Hagi'yi Fatih Terim oynattı. O Terim, bu çocukları oynatamıyorsa aynaya baksın.
Popescu, Hagi, Taffarel'i oynatmış hocasın.
Fatih Terim'in açıklamaları yoruma muhtaç. Sabaha kadar konuşsak bitmez.

CANER VE GÖKHAN'SIZ OLMAZ

Bekte oynayan iki adamın Şener ve İsmail... Fenerbahçe'nin yedekleri. Buna karşılık Türkiye'nin her zaman iddia ederim gelmiş geçmiş en iyi kanat beki Caner ve Gökhan kadroda yok. Bunu bana kimse anlatamaz. 'Yenemeyeceksek yenilmeyeceğiz' lafı var bir de Fatih hocanın. Hırvatistan maçına çıkarken rakibi yenemeyeceğini ne zaman düşünüyorsun?
Kadroyu seçerken mi, oynayacak 11'i belirlerken mi, maçı bir gece önce kafanda oynarken mi... 'Yenemeyeceksen yenilmeyeceksin' demek bir taktikten başka bir taktiğe geçiş demektir.
Buna ne zaman karar veriyorsun.
'Yenemiyorsam yenilmeyeceğim' diyen hoca şu kadroyu çağırmaz. Gerideki 5 adamı çağırmaz. 5'i de kendi takımlarında bu sene oynamış değiller.
Topal da stoper oynamıyor. Bu iki beki Caner ve Gökhan'la mukayese etmem.
Caner ile Gökhan'ı oynatırsam yenemeyeceğim takım yok.

TÜRKİYE'NİN B TAKIMIDIR

Bu takımla Hırvatistan karşısında hezimete uğramamak galibiyet gibi sonuçtur. Terim gereken dersleri aldıysa bu grubun en güçlü takımı biziz. Bu fırsat iyi değerlendirilmeli ve komplo teorileri son bulmalıdır.

Milli takımı yazarken yolda ne başlık atayım diye düşündüm. İlk aklıma gelen başlık 'Hırvatistan:
1- Türkiye B: 1', ikinci başlık 'halamızın sakalları oldu', üçüncü başlık 'Fatih hocama çok ucuz bir ders' ve sonuç Fatih hoca gereken dersleri aldıysa bu grubun en güçlü takımı biziz.
Play-Off'lara kalmadan bu gruptan farkla çıkarız. Çünkü bu takım kim ne derse desin Türkiye B takımıdır. Takım gençleştiriliyormuş, 2018'de o futbolcular olmazmış.
2018'de Türkiye'nin olması için bugün oynaması gerekenler oynar, 2018'de de o gün oynaması gerekenler oynar. Milli takım aslında 5-3-2 oynadı. Ortada Okay, Ozan ve Hakan... Bunların hangisi oyun kurucu? Hakan'ın bugüne kadar herhangi bir maçımızda oyun kurucu olduğunu gördünüz mü? Forvet Cenk Tosun ile Emre Mor. Cenk kendi başına bir şey yapacak oyuncu değil. Takım tıkır tıkır oynayacak Cenk de pozisyona girecek.
Emre, 'Al topu ne yaparsan yap' mantığı ile sahada. 90 dakikaya baktığın zaman bütün ikinci toplar 'Yenemiyorsan yenilme' diyen Türkiye'de değil Hırvatistan'da.
Tüm boş toplara koşan Hırvatlar. Benim kırmızı-siyah Türkiyem yok ortada.
Çünkü ben saha parsellemeyi bilmiyorum.
Sahayı parsellemezsen nasıl yenilmeyeceksin.
Savunmam top çıkarıyor can havliyle onlarda, orta saha top kaptırıyor onlarda, taç atılıyor onlarda, duran top atılıyor onlarda. Sanırsın biz 5 onlar 15 kişi oynuyor. Her yerde Hırvat olur mu!
Neden? Çünkü bu takım, takım değil.

İNADINDAN VAZGEÇECEKSİN

Hezimet olmayan her şey galibiyettir.
Hırvatistan maçında hezimete uğramamak 10 puandır. Kağıt üzerinde iyi bir başlangıç yaptık. Bu kadar güzel bir başlagıç olamaz.
Fatih hocam bu fırsatı çok iyi değerlendireceksin, inatlardan vazgeçeceksin, oynayabilecek en iyi takımı seçeceksin.
Takım koşmuyorsa kabahat senin.
Kimleri nasıl koşturduğunu ben biliyorum.
Tanıdığım en büyük hocalardan birisin.
O takımı, iyi olan takımı 112 kilometre koşturuyorsan iyi hocasın.

GAMMAZCILAR KADRODA!

Tüm futbolculara prim verilip birine verilmemesinin tek sebebi var: Seni istemiyoruz.
Arda'nın suçu Burak'a verilmeyen primi önce yöneticiye daha sonra da Fatih Terim'e sormaksa böyle bir suç yok.
Mesele para meselesi değil. Bir yığın komplo teorisi de var. Öyle şeyler söyleniyor ki, 'Terim'e gammazlayanlar kadroda.
Diğerleri kadro dışı' deniyor. Şimdi bunlar Türk halkına saygısızlık yaptılar, oynamayarak.
O zaman sen de saygısızlık yaptın hocam oynatamayarak. Yıldırım Demirören de saygısızlık yaptı. Bol keseden primler vadederek, bu kavganın başlamasına sebep oldu. Yılanın kuyruğu nerede belli değil. Milli takımı renginden başlayıp bitiriyoruz.
.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.