Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ süreci PKK ile devam edeceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ süreci PKK ile devam edeceğini  açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, valiler toplantısında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, valiler toplantısında gündemdeki gelişmelerle ilgili olarak çok önemli açıklamalarda bulundu. Terör örgütlerinin Türkiye'ye karşı ittifak halinde olduklarını dile getiren Erdoğan, FETÖ konusunda yurt dışındaki Türk okulu adı altındaki örgüt mekanlarının yasaklanması için adım atılacağını açıkladı.

Suriye'deki operasyon konusunda Türkiye'nin zerre kadar topraklarda gözü olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK ile mücadele konusunda kamu kurumlarını işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Millet olarak bizim özelliklerimizden biri de gittiğimiz coğrafyalarda karşımıza çıkan faydalı ne varsa onları kendi bünyemize katma konusundaki esnekliğimizdir. Bu bizi zenginleştiren bir vasıftır. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki toptancı anlayış bile bunun önüne geçmeyi başaramamıştır. 

Sadece eski değil, aynı zamanda çok büyük bir devlet birikimimiz vardır. Osmanlı Devleti'nin 33 vilayeti vardı. Aynı topraklar üzerinde bugün 64 farklı devlet hükümet sürüyor. 

Orhun Abideleri'ndek ifade çok manidardır; Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, senin ilini ve töreni kim bozabilir.

'SİZİN SORUMLULUĞUNUZ MİLLETE KARŞIDIR'

Valilik bir icraat makamıdır. Hiçbir mazeretin yerini tutmayacağı yerlerin başında gelir. Hayat günün 24 saati, haftanın 7 günü, yılın 365 günü sürdüğüne göre valilerimizin de aynı anlayışla çalışması şarttır. Sizler devleti temsil ediyorsunuz. Sabah 9, akşam 6 anlayışı ile asla çalışamazsınız. Sizin sorumluluğunu millete karşıdır.  ,

'SİZDEN HEDEFE UYGUN ÇALIŞMALAR BEKLİYORUM'

Türkiye son 200 yıldır çok şeyi kaçıran, geriden takip eden ve bu yüzden büyük bedeller ödeyen bir ülkedir. Biz  14 yıldır takip edilen bir ülkenin mücadelesini veriyoruz. Sizlerden de bu hedefe uygun çalışmalar bekliyorum. 

'TÜRKİYE'YE KARŞI İTTİFAK HALİNDELER'

Terörle mücadele ve Suriye ve Irak krizlerinin parçası olarak ortaya çıkan sınır güvenliğimizin sağlanması konusu çok önemli. Türkiye 1984'ten beri PKK, 80 öncesi dönemin kötü mirası olarak DHKP-C gibi örgütler ciddi bir tehdit olarak varlıklarını sürdürüyor. Suriye krizi ile birlikte dinimizi istismar eden DAİŞ belesı ile karşı karşıya kaldık. Son olarak da 15 Temmuz'da eskiden beri ülkemize karşı tehdit oluşturduğunu bildiğimiz FETÖ'nün kanlı yüzü ile muhatap olduk. Arka planda Türkiye'ye karşı ittifak halindeler. 

PKK ile FETÖ'nün DEAŞ ile DHKP-C'nin bir farkı yoktur. Hepsi de devletimizin düşmanıdır. Azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Tek fert kalıncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceğim. Bu can bu tende olduğu sürece bu mücadeleyi sürdüreceğim. Bu örgüt bizlere, vatana ihanet etmiştir. 1999'da kaçıp gitmiştir. Bölücü terör örgütünün başı teslim edilirken bu da kaçıp gitmiştir. 

15 Temmzuz darbesi bizim için çok daha büyük bir dönüm noktasıdır. Bu darbe milletimizin, inanç, eğitim gibi değerlerini istismar eden bir çetenin ürünüdür. 

FETÖ 40 yıl boyunca yavaş yavaş milletin kanına girerek büyümüş ve inancını istismar ederek her tarafa yayılmıştır. 

17-25 Aralık'tan sonra bu yapının karanlık yüzünü gördük ama meramımızı kimseye anlatamadık. 

Bunlar sıradan bir projenin ürünü değil. FETÖ'nün gerçek niyetini milletimiz devletten çok daha hızlı bir şekilde karşısına dikildi. 

Bu kişi en tepe noktaya geliyor, orada kainatın imamı olarak geçiyor. Mısır gazetesinde 170 ülkede eğitim öğretim çalışmalarını yapıyoruz diyor. O okullarda o ülkelerin devlet başkanından hükümet başkanına çocuklarını yetiştiriyorlar. O çocuklar yarın en üst düzeyde yönetici olaraklar. Başladılar da zaten. Birçok yerde onlar bu tür görevler üstlenmeye başladılar. Gittiğim her yerde devlet başkanlarına belgeleri ile bunları anlatıyorum. 

BAKANLAR KURULU'NDA SÖYLEDİM

Biz bunları buraya sokmak istediğimiz zaman sizler bize şöyle dediniz diyorlar, bu konuda haklılar. Biz de bir şey anlamadık; Türk okulu.

Bakanlar Kurulu'nda söyledim, dünyada bizim bilgimiz dışında nerede, Türk, Türkiye isimli kuruluş varsa yasaklanmalı. Bu ünvanların yasaklanmasını isteyelim. Bunun üzerinden prim yapmaya çalışıyorlar. 

Ben milletimin ferasetine inanıyorum. O feraset 15 Temmuz gecesi kendini ortaya koydu. 

'NİYE CEPHEYİ GENİŞLETİYORUZ DİYEN OLDU'

Darbenin üzerinden 40 gün geçmeden Suriye'de uzun süredir planladığımız Cerablus operasyonunu başlattık. PKK terör örgütüne tarihin en büyük operasyonlarını yürüttük. Niye cepheyi genişletiyoruz diyen oldu. Bu kadar cephe genişletilmez diyenler oldu. Şuna inanmamız lazım; cephelerin genişlemesi veya daralması, hepsi bir iman meselesidir. Bu ülkede biz 1 milyon insan besliyoruz, askeri ve polisiyle. Bütün bunların yanında bu milletin kendisi ben varım dedi. Bu cephelerin hepsi bizim için çok çok küçüktür. Sabır sabır sabır, Gaziantep'te 56 insanı şehit ettiler. 

'SURİYE'NİN TOPRAKLARINDA ZERRE GÖZÜMÜZ YOK AMA HERKES DE HADDİNİ BİLMELİ'

Türkiye'nin sınırlarını güvence altına alma planıdır bu. Biz terör koridorunun oluşturulma gayretlerine evet diyemeyiz. Biz bu sınırlarımızı terör koridoru olmaktan çıkartıp bir barış koridoru haline getireceğiz. Bizim Suriye topraklarında zerre gözümüz yok.  Şu anda kimsenin topraklarında bizim gözümüz yok ama herkes de haddini bilmelidir. 

Bizim kardeşlerimiz var. Biz asıl o ülkenin sahipleri olan halkın davetine icabet ediyoruz. O ülkenin yönetimi zaten zalim. 600 bin insanı öldüren bir katilden mi izin alacağız. Bundan sonra bölgede Türkiye'nin içinde olmadığı bir senaryoya izin vermeyeceğiz. Aynı senaryo bugün Irak'ta da var. 

Şimdi de PKK'nın 15 Temmuz'da FETÖ'nün başaramadığı kan dökme işlemini devraldığını tüm milletimiz ve bölge halkı takip ediyor. Vatandaşlarımızın Türk bayrakları ile sokaklara dökülmesi bu durumu gösteriyor. Benim milletim F-16'larla bomba yağdırılırken onların elinde silah yoktu. 

KAMUDA AÇIĞA ALMALARDA  FETÖ SÜRECİ PKK İLE DEVAM EDECEK

Gerek FETÖ gerekse PKK ile mücadelenin önemli bir boyutu da kamudaki tasfiyeler. FETÖ konusunda süratli adımlar attık, devam ediyoruz, aynı süreci PKK'nın kamudaki destekçilerine yönelik de yürütmeye başladık.Sizlerden memurları açığa alma konusunda bir yarışa girmenizi istemiyorum, sadece adil davranmanızı istiyorum. Adil davranalım, zulmedenleri yerinden alalım. 

Benim telefonum hep açık. Ben de ararım. Gece 1 olur, 2 olur ararım. Buna hiçbir valimin de itiraz edeceğini düşünmüyorum. Birilerinin aklına devlet deyince eski görüntüler geliyor olabilir ama Türkiye ceberrut devlet anlayışından inasnı yaşat ki devlet yaşasın anlayışına geçeli çok oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum