Türkiye'de tutulan 'pirana' sayısı artıyor

Türkiye'de tutulan 'pirana' sayısı artıyor
Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden etçil pirana balığı tutulduğuna dair haberler gelmeye devam ediyor.

Türkiye'nin çeşitli şehirlerindenpirana yakalandığına dair haberler gelmeye devam ediyor. son olarak,Konya’da bir baraj gölünde daha önce türüne hiç rastlanılmamış bir balığın yakalandı.

Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İlhan Bal, 7 Eylül gecesinde, Altınapa Barajı’nda daha önce Konya’da hiç karşılaşılmamış saldırgan ve etçil bir tür balığın olta avı ile yakalandığı bilgisini aldıklarını söyledi.

Bunun üzerine çeşitli dernek yetkililerinin bunun üzerine söz konusu balığın yakalandığı Altınapa Barajı’na gittiğini aktaran Bal, şunları kaydetti:

'OLTAYLA TUTULDU'

"Dernek yönetimi ve federasyon yetkililerimiz yakalanan balığın incelenmesi sonucunda ‘pirana’ türü olabileceği gerçeği ile karşılaştı. Balığı yakalayan arkadaşlar, fileto olarak tabir edilen balık eti takılı oltaya geldiğini ve hırçın bir balık olduğunu, 30-35 metre mesafeden olta ile yakaladıklarını ifade ettiler. Dernek yöneticilerimiz ve federasyon yetkililerimiz yakalanan balığı muhafaza altına alıp, bugün Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim etti.

'SALDIRGAN OLDUĞU İÇİN ÖLÇÜLEMEDİ'

Saldırgan olduğu için boy ve ağırlığı ne yazık ki ölçülemedi, ama yaklaşık 500-600 gram ağırlığında olduğu tahmin ediliyor. Burada yapılan ön incelemede pirana familyasından pacu türü olabileceği değerlendirilen balığın canlı olarak konuyla alakalı detaylı inceleme yapacak bir merkeze ulaştırılacağı ve gelen sonuca göre Konya Altınapa Barajı’nda konunun uzmanları tarafından bir çalışma yürütüleceği belirtildi.''

'AKVARYUM BALIĞI OLABİLİR'

Bal ayrıca, bu balıkların, büyük ihtimalle akvaryumda hobi olarak beslenen ve daha sonra baraja salınan birkaç balık olabileceğini de sözlerine ekledi. Ancak pirananın Türkiye'de iklim şartlarında fazla yaşayamayacağını belirtti.

HASTANELİK ETTİ

Öte yandan son günlerde Adana ve Amasya'da da piranaya benzer balıkların tutulduğu haberleri gündeme gelmişti. Üstelik Adana'dan yakalanan balık, amatör balıkçıyı elinden ve ayağından ısırarak hastenelik etti.

'KASIT ŞÜPHESİ'

Pirana vakalarının artması, Türkiye'nin tatlı sularına kasıtlı olarak pirana bırakıldığı ihtimalini akla getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.