Eski papadan şok Erdoğan itirafı

Eski papadan şok Erdoğan itirafı
Papa 16. Benedickt, görevi süresince yaşadığı tecrübeleri anlattığı kitapta en hassas ziyaretini Türkiye'ye yaptığını anlattı.

Şubat 2013'te istifa ederek başta Katolikler olmak üzere tüm dünyada şok etkisi yaratan eski . Alman gazeteci Peter Seewald'la söyleşisi bugün çıkan "Son Sohbetler" (Letzte Gespräche) başlıklı kitapta yayımlanan eski Papa, görevi süresince en "hassas" ziyareti Türkiye'ye yaptığını söyledi.

EROĞAN İLK BAŞTA ZİYARET ETMEMİ İSTEMEDİ

Ratzinger, Eylül 2006'da Almanya'daki Regensburg Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada İslam'la ilgili söylediklerinin Müslümanlar arasında infiale yol açmasının ardından, Kasım 2006'da Türkiye'ye yaptığı ziyaretin en "hassas" gezisi olduğunu söyledi.

İKİ TARAFIN DA YÜREKLERİNİ AÇMASINA MÜTEŞEKKİRİM

Peter Seewald'ın "En hassas seyahatiniz hangisiydi?" şeklindeki sorusuna Ratzinger şöyle yanıt verdi:"Muhtemelen Türkiye'ye yaptığım seyahatti. Regensburg konuşmasının yarattığı toz bulutu hala dinmemişti. Bu yüzdenErdoğan ilk başta beni kabul etmek istemiyordu. Fakat yavaş yavaş atmosfer ısınmaya başladı ve sonunda da gerçek bir anlayış sağladık. Ama ilk başta hassas bir andı, her iki tarafın da yüreklerini açtığı için Tanrı'ya müteşekkirim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.