Mustafa Seyidoğlu gözaltına alındı

Mustafa Seyidoğlu gözaltına alındı
FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Seyidoğlu Baklavaları’nın sahibi Mustafa Seyidoğlu da gözaltında.Savcılık tarafından ünlü işadamının mal varlığına tedbir konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, iş dünyasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında dün yeni bir gelişme daha yaşandı. FETÖ'ye finansal destek iddiasıyla Seyidoğlu Baklavaları'nın sahibi Mustafa Seyidoğlu gözaltına alındı.

MALVARLIĞINA TEDBİR KARARI

Savcılık kararıyla ünlü işadamının mal varlığına tedbir kararı konuldu. 1950 yılındaGaziantep'ten İstanbul'a göç eden Habeş Seyidoğlu tarafından kurulan 1952'den sonra mağazalaşmaya başlayan Seyidoğlu'nun Hadımköy Organize Sanayi Bölgesi'nde de fabrikası bulunuyor.

GÜLLÜ İÇİN İTİRAZ

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilen TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz ve Nejat Güllü'nün de aralarında bulunduğu 38 şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz etti. Soruşturmayı yürüten savcılık, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hakimliğe sevk ettiği ancak adli kontrol şartıyla serbest kalan 38 şüpheli için hakimliğe itiraz dilekçesi gönderdi. Şüphelilerin, tekrar tutuklanmaları istendi. 

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.