Sosyal medyada PKK/HDP’ye bağış oyunu

Sosyal medyada PKK/HDP’ye bağış oyunu
Sosyal medyada birileri PKK/HDP’lileri süper bir oyuna getirdi.

Sosyal medyada birilerince HDP’lilerce hazırlanmış görüntüsüyle şu mesaj paylaşıldı: "Devlet terörünün Cizre ve Silopi'deki izlerini temizlemeye gidiyoruz. Cizre yaz 2582'ye gönder. Her SMS 10 TL değerindedir". Mesaj HDP da içeriyordu.

Sosyal medyada bu mesaj HDP’liler arasında hızla yayıldı. Haliyle çok sayıda PKK’lı, HDP’li “devlete karşı kullanılacağı” düşüncesiyle bağış yaptı.

Ve gerçek ortaya çıktı:

Bu mesajda yer alan  2582 numaralı hat HDP’lilere değil, Mehmetçik Vakfı'na aitti.

Yani “devlete karşı kullanılmak üzere aramızda para topluyoruz” düşüncesindeki çok sayıda PKK’lı, HDP’li  aslında Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulundu.  

HDP Eşbaşkanı Demirtaş’ın da bu hat üzerinden bağışta bulunmuş olabileceği konuşuluyor.

Sabah’tan Melih Altınok, olayı köşesine taşıyarak, şunları yazdı:

“Açıkla Demirtaş; Mehmetçik Vakfı'na bağış yaptın mı?

HDP Eş başkanı Demirtaş dün kameralar önünde kurban vekâletini "Rojava Derneği" isimli bir kuruma bağışladı.

İnşallah bu bağış, muhataplarına "et" olarak ulaşır. PKKPYD, DAEŞ'le birlikte "danaya girer gibi" savaşa giren küresel muktedirlerin hayatını cehenneme çevirdiği insanlara bir faydası dokunur.

Demirtaş'ın kurban vekâletini açıkladığı saatlerde sosyal medyada da bir kampanya başlatıldı. Gün boyu HDP'li hesapların paylaştığı parti logolu görselde şu ifadeler yer alıyordu: "Devlet terörünün Cizre ve Silopi'deki izlerini temizlemeye gidiyoruz. Cizre yaz 2582'ye gönder. Her SMS 10 TL değerindedir."

Ancak akşam saatlerinde gerçek ortaya çıktı. Zira çağrıda verilen 2582 hattı Mehmetçik Vakfı'na aitti. Evet, Twitter diliyle söylersek, trolleme (kafaya alma) vakasıyla karşı karşıyaydık.

HDP'nin resmi Twitter hesabından, partilerinin logosu kullanılarak Mehmetçik Vakfı'na para toplanmasının bir "dolandırıcılık" girişimi olduğu ilan edildi. Partililer uyarıldı.

Gelin görün ki Genel Merkez'in "Kuşkusuz, kazara da olsa Mehmetçiğe hayrı dokunacak bir iş yapmamız düşünülemez" şeklinde tercüme edebileceğimiz ikazına rağmen epey bir HDP'li hatta PKK'lı Mehmetçik Vakfı'na bağış yapmış oldu.

Sağlık olsun. Çok da üzülmesinler zira o asker HDP'lilerin de canını koruyor.

Acaba diyorum, Demirtaş da 2582'ye bir mesaj atıp Mehmetçik Vakfı'na bağış yapmış mıdır? Hayır, kurban bağışı falan derken zat-ı âlileri bugünlerde kendilerini hayır işlerine verdiler de...”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.