FETÖ okullarında müfettişe özel zil sesi kullanarak uyarıda bulunmuşlar

FETÖ okullarında müfettişe özel zil sesi kullanarak uyarıda bulunmuşlar
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait eğitim kurumlarında yetkisiz ve belgesiz öğretmenlerin çalıştırıldığı, denetim zamanı ise teneffüs zilsesinin değiştirilerek kurumdakilerin gizlice uyarıldığı ortaya çıktı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması  kapsamında örgüte ait eğitim kurumlarında yasal olmayan uygulamaların nasıl  gerçekleştirildiği tespit edildi.

Soruşturma kapsamında örgüte ait bir okulda belgesiz olarak  çalıştırılan A.K, Cumhuriyet savcısına tanık sıfatıyla verdiği ifadede  yapılanları anlattı.

Kurumlarda görev yapan öğretmenlerin bazılarının belgesiz olarak  çalıştırıldığını belirten A.K, kendisinin de belgesi olmadan belli bir süre  öğretmenlik yaptığını bildirdi.

"Müfettiş geleceğinde zil sesinin tonu değiştiriliyordu"

Kurumda belgesiz öğretmenlerin çalıştırılması nedeniyle okullarda  denetim yapılacağı zaman farklı bir yolla görevlilerin uyarıldığını kaydeden A.K,  şunları söyledi:

"Okula müfettiş geleceği zaman teneffüs zili normalden farklı bir  tonda çalıyordu. Biz bu zil sesini duyduğumuzda okula denetlemeye gelindiğini  anlıyorduk. Benden, bu zili duyduğum zaman normal günlük kıyafetlerimle dışarı  çıkmam, 'bir öğrencinin velisi olduğumu ve sınıfın asıl öğretmeninin de raporlu  olduğunu' söylemem isteniyordu. Bu şekilde denetlemeler atlatılıyordu. Çoğu  denetlemelerde zaten müdürlerimiz 'Bizden birisi geliyor' diyorlardı."

TERÖRİSTBAŞININ VİDEOSU İZLETTİRİLİYORDU

Tanık A.K, 2010-2011 yıllarında kurumda, üç ana sınıfının bulunduğunu  ve buralarda görev yapanların hiç birisinin lisansının bulunmadığını söyledi.

Samsun'da, örgütün okullarda görev yapanları toplayarak bölge  toplantısı yaptığını ifade eden A.K, bu toplantılara girişte cep telefonlarının  toplandığını, erkeklerin önde, kadınların arkada oturtulduğunu anlattı.

Söz konusu toplantılarda terörist başı Fetullah Gülen'in videolarının  izlettirildiğini aktaran A.K, "Bölge abileri toplantılarda konuşmalar yapıyordu.  Bu konuşmaların tamamı cemaatle ilgiliydi. Himmetin nasıl toplanması gerektiği,  Zaman gazetesinin tirajının çok önemli olduğu ve kesinlikle düşmemesi gerektiği,  kurban, zekat, fitrelerin nasıl toplanması gerektiği, velilerin nasıl ikna  edileceğiyle ilgili sohbetler yapılıyordu." diye konuştu.

Tanık A.K, her gün terörist başı Gülen'in kitaplarından 100'er sayfa  okutturulduğunu anlattı.

Bilgileri toplanan velileri meslek gruplarına göre ayırdıklarını  vurgulayan A.K, sohbetlere asker eşlerinin alınmadığını ve "asker eşlerine  güvenmeyin" şeklinde talimatlar verildiğini kaydetti.

Pazartesi günleri Ankara'dan Gündem geldiğini ve salı günleri de mesai  çıkışında okulda toplantı yapıldığını aktaran A.K, şöyle devam etti:

"Toplantılarda Fetullah Gülen tarafından yayımlanan 'Bam Teli'  sohbetleri zorunlu olarak dinlettiriliyordu. Bu sohbetlerden notlar almamız  zorunlu kılınıyordu. Sonra Ankara'dan gündem geliyordu. Bu gündemi bölge abisi  Ankara'ya gidip bizzat alıp geliyordu. Bölge abisi bizi iki ayda bir  denetliyordu."

Okullarda görevli kadrolu öğretmenlerin her yıl 2 bin lira himmet  verdiğini ve bazı öğretmenlerin maaşlarından bu rakamların tahsil edildiğini  bildiren A.K, 2012-2013 yıllarında örgüte yönelik operasyonlar yapıldığı  sıralarda yurt dışına gitmek isteyenlerin "hicret etmek" istediklerine yönelik  bölge sorumlularına yazılar yazdıklarını anlattı.

Günlük zorunlu beddua okutmuşlar

Tanık A.K, 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütün CHP'ye ilişkin  propaganda yapılması, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de HDP'nin  desteklenmesi yönünde talimat geldiğini kaydetti.

Örgüte ait okulların, operasyon yapıldığı dönemlerde gözetlendiği  gerekçesiyle, toplantıların başka yerlerde yapıldığını bildiren A.K, "Her hafta  kim müsait ise onun evinde toplantı yapılıyordu. Okul açılışlarında 'Hacet duası'  diye bir dua okunuyordu. Bu dua aslında RecepTayyip Erdoğan'a bir beddua seansı  idi. Her Sabah zorunlu olarak topluca bu dua okunur, sonra da derslerimize  geçerdik." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.