Teröristbaşı Gülen hepsini anında sattı! Neler söyledi neler..

Teröristbaşı Gülen hepsini anında sattı! Neler söyledi neler..
13 Temmuz gecesi Pensilvanya’da darbenin imamı Adil Öksüz’e “harekete geçin” emri veren Fetullah Gülen, ABD’de yayınlanan Politico Dergisi’ne verdiği röportajda “yaptıklarının sonuçlarına katlansınlar!” diyerek tutuklananların hepsini sattı.

Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz darbe girişiminin organizatörü Fetullah Gülen, başarısız darbe girişimine imza atan adamlarını da sattı. ABD'de yayımlanan Politico dergisinden Nahal Toosi'nin sorularına cevaplar veren Gülen, yaşadıklarının 'bağımsızlık bedeli' olduğunu savundu, "Hiç bir şeyden pişman değilim" dedi. Tutuklanan askerlerin aileleri ise teröristbaşına isyan ediyor.

"DARBECİLER SONUÇLARINA KATLANSIN"

İstanbul ve Ankara'da sivillerin tankların altında can verdiği, meclisin bombalandığı kanlı 15 Temmuz darbe girişimiyle ilişkisi hakkındaki soru üzerine Gülen, hiçbir zaman rejim değişikliğini savunmadığını iddia ederek "Benim öğretim daima hukuk dairesinde ve etik şekilde hareket etmektir. Eğer benim çalışmalarımı takip eden biri yasa dışı ya da etik dışı davrandıysa ya da üstlerinin hukuk çerçevesindeki emirlerine itaatsizlik ettiyse, bu benim öğretime ihanettir ve bu kişilerin soruşturulması ve yaptıklarının sonuçlarına katlanmasını tamamen destekliyorum" dedi.

BİLETİMİ ALIR GİDERİM

"Ya ABD sizi Türkiye'ye iade etmeye karar verirse?" sorusuna karşılık terörist başı Gülen, önce ABD'nin hukukun üstünlüğü ve özgürlüklere saygı prensiplerinden vazgeçmeyeceğine inandığını söylüyor ama sonra "Pek muhtemel olmasa da eğer siyasi temellerde sınır dışı edilmeme karar verilirse, beni zorla göndermelerine gerek olmaz. Ben kendi biletimi alır, gözümü kırpmadan kendi isteğimle giderim" dedi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.