Erdoğan'ın talimatı piyasayı hareketlendirdi

Erdoğan'ın talimatı piyasayı hareketlendirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından bazı bankaların konut faizlerini düşürmesi vatandaşlara ikinci bayramı yaşattı.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, bayram öncesinde konut piyasasını hareketlendirdi. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Faiz oranlarının düşmesi sayesinde herkes ev sahibi olabilecek. Önümüzdeki aylarda yoğun talepten dolayı emlak fiyatlarında artış olabilir. Bu nedenle vatandaşlarımız ellerini çabuk tutup avantajlı duruma gelmeleri için bu fırsatı kaçırmasın" dedi.

"ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA YÜZÜMÜZ GÜLDÜ"

Kurban Bayramı öncesinden başlayarak emlak sektöründe hareketli günler yaşandığını belirten Güleroğlu, "Genel yapıya göre bakacak olursak piyasalardaki faiz oranları 1.15 ile 1.20 arasındaydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın konut faizlerinin düşürülmesiyle ilgili talimatıyla faizler 0.95'lere kadar geriledi. Bu sevindirici bir haber. Özellikle bayram öncesi çok büyük bir yoğunluk ve talep vardı. Dokuz günlük bayram tatilinden sonra gayrimenkul sektöründe yükselen yukarı doğru bir ivme görülecek. Bu demek oluyor ki konut alımlarında biraz daha hareket görülecek. Konut kredi faiz oranlarında biraz daha düşmesi beklentisi vatandaşlarda mevcut. Faizlerin biraz daha düşmesiyle birlikte gerçekten konut piyasasında herkes rahatlıkla ev alabilecek bir pozisyona gelecek" diye konuştu.

FIRSATI KAÇIRMAYIN

Genel olarak önümüzdeki 2016'nın kalan yarısında yoğun talepten dolayı yükselme olabileceğini ifade eden Güleroğlu, "Onun için yatırımcılarımızı ve ev sahibi olmak isteyenleri ellerini çabuk tutmaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımız elini çabuk tutup avantajlı bir duruma gelmeleri için bu fırsatı kaçırmamalarını öneriyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.