İstanbul Ankara arası 10 yıl sonra 1.5 saat olacak

İstanbul Ankara arası 10 yıl sonra 1.5 saat olacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "10 yıllık bir periyottan bahsediyoruz, o zaman çalışmalara başlayacağız. 1.5 saatte İstanbul’a gidilmesi mümkün olacak” dedi.

Hızlı tren hatlarının omurgasının oluşturulduğunu ancak bir kaç yıl içinde diğer hatlar tamamlandığında Eskişehir-İstanbul hattının yükü kaldıramayacağını ifade eden Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan “Doyum noktasına yaklaştığımızda, yaklaşık 10 yıllık bir periyottan bahsediyoruz, o zaman çalışmalara başlayacağız. 1.5 saatte İstanbul’a gidilmesi mümkün olacak” diye konuştu.

ALTERNATİFLER KULLANILACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3. Köprü nedeniyle Mahmutbey’de yaşanan sorunların zamanla aşılacağını ve insanların farklı çıkış yollarını kullanabileceğini belirterek, “İnsanlar trafik hareketini gördükçe, sıkışık olan yerleri gördükçe çıkış alternatiflerini kullanacak. Kendi içinde dengeleme olacak” dedi.

Arslan aralık ayında açılacak olan Avrasya Tüneli ile de trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını açıkladı.

10 YIL SONRA TAMAMLANACAK

Arslan, “Ankara-İstanbul arasında 350 kilometre hızla çalışacak sürat demiryolu için bir zamanlamamız var. Sivas-Kars, Antalya-Afyon-Eskişehir, Konya-Karaman, Adana-Mersin bittiğinde, Eskişehir-İstanbul hattı bu yükü kaldıramayacak. Ama şimdi değil. Doyum noktasına yaklaştığımızda, yaklaşık 10 senelik bir periyottan bahsediyoruz, o zaman çalışmalara başlayacağız. 1.5 saatte İstanbul’a gidilmesi mümkün olacak.”

OSMANGAZİ 20 BİNİ GEÇTİ

Osmangazi Köprüsü ile ilgili de bir açıklama yapan Arslan, “Osmangazi Köprüsü ile ilgili tartışmalar yapılıyor. Burada sadece köprü kısmı düşünüldüğünde, işletmeciye verilen garantilerle köprü arasında ters ilişki varmış gibi görülüyor. Oysa 384 kilometrelik otoyolu satan köprü. Ticari olarak düşünün 8 milyar dolar yatırım yapıyorsunuz, en fizibıl kısmı köprü. Otoyolun köprü ile bağlanması nedeni o. İnsanlar vapurla, körfezden arabayla dolaşmayla kıyaslıyor. Orada 50 liralık yakıt yakıyorum diyor ve 90 liradan çekiniyor. Ancak körfezi dolaşırken ki eziyet, dur kalklar, trafik riski 40 liraya kesinlikle değer. Köprüyü kullandıkça, bu fikir oturuyor. Zaten bizim başlangıç öngörümüz 15 bin araçtı, şu anda 20 bini geçti. İnsanlarımız, köprünün rahatlığını bayramda gördü” diyerek sözlerinin tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.