ABD'den İsrail'e dev askeri yardım

ABD'den İsrail'e dev askeri yardım
Ortadoğu'daki saldırılarıyla tepki çeken İsrail'e, ABD tarafından askeri yardım yapılacağı iddia edildi.

Ortadoğu'da son zamanlarda yaşanan ülkeler arası gelişmeler,ABD'nin bölgedeki aktif rolünü kaybetmeye başladığına dair yorumları beraberinde getiriyor. G-20 zirvesinde diğer ülkelerin, ABD ve batı ülkelerine karşı göstermiş oldukları tutum da, bunun somut bir göstergesi olarak yorumlandı. Bu gelişmelerin ardından Haaretz gazetesi, bölgeyi için son derece ilgi çekici bir iddia ortaya sürdü. Gazete, ABD'nin İsrail'e askeri alanda 38 milyar dolarlık yardım yapacağını öne sürdü.

Gazetenin internet sitesinde yer alan habere göre, ABD ile İsrail arasında askeri alanda önümüzdeki 10 yıl süresince 38 milyar dolarlık yardımı kapsayan bir anlaşma yapılması planlanıyor.

İSRAİL'DEN ABD'YE ZİYARET

ABD'ye giden İsrail Milli Güvenlik Konseyi Başkan Vekili Jacob Nagel'in bu kapsamda Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ile görüşeceği belirtildi.

Söz konusu anlaşma için Kasım 2015'ten bu yana görüşmeler yapıldığı, anlaşmanın anti füze sistemlerinin geliştirilmesi gibi konuları içereceği kaydedildi.

İMZALAR BUGÜN ATILIYOR

Haberde anlaşmanın bugün imzalanacağı öne sürülürken, ABD ya da İsrail makamlarından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum